Mestari Mariusz Steckiewicz (edessä vasemmalla) onnittelee Salme Nummelaa dan-kokeen jälkeen. Kuva: Markku Rantanen

Ylöjärveläisen Taekwon-Do Centerin vyökokeessa lauantaina 3.12.2022 tehtiin historiaa, kun Salme Nummela saavutti 1.Danin mustan vyön Taekwon-Dossa 82 vuoden iässä. Näin ollen hän on vanhin Suomessa ITF Taekwon-Don 1.dan mustan vyön kokeeseen osallistunut ja ko. vyöarvon suorittanut.

Kuva: Markku Rantanen

Salme on aloittanut Taekwon-Don harrastamisen 75-vuotiaana ja käy aktiivisesti kolme kertaa viikossa ohjatuissa harjoituksissa. Sen lisäksi Salme harjoittelee omatoimisesti ja ohjaa Taekwon-Do Centerin ensimmäistä laatuaan Suomessa olevaa Harmonia-ryhmää.

Harmonia-ryhmä on suunnattu eläkeläisille ja muille, joita kiinnostaa kevyempi vaihtoehto perinteiselle kamppailulajille, tavoitteena mielen ja fysiikan sopusointuinen kokonaisuus. Huomionarvoista on myös, että Taekwon-Do Centerin Harmonia-ryhmä on aloittanut vasta vuonna 2020 ja Salme itse on aloittanut lajin aiemmin aivan tavanomaisessa aikuisten ryhmässä, jossa hän siis harjoittelee edelleen.

”Lapsenlapset olivat aloittaneet lajin ja kun katsoin salin reunalta lasten tekemistä, se alkoi vetää puoleensa. Korhosen Tarja sitten yllytti mukaan. Koko kroppa saa liikettä ja keho oppii aina jotain uutta. Ja tämä vanhana naisena oleminen on antanut luvan tehdä lajia hymyillen, jopa riemukkaasti.” ­– kommentoi boosabum Nummela kysymykseen, mikä sai aloittamaan Taekwon-Don.

Entä miten tästä eteenpäin?

”Kroppa ja mieli haluavat tätä tapaa liikkua. Saa nähdä, miten yhdeksänkymppisenä pompin salilla, murskailen lautoja, osaan 17 liikesarjaa – ja muistan ne! Mikä tärkeää: Olen silloin edelleen Harmonia-ryhmän vetäjä, mukana monta kymmentä innokasta harrastajaa ja mahtavan hieno fiilis!”, vastaa Salme kysymykseen.

Kuva: Markku Rantanen

Samassa vyökokeessa Taekwon-Do Centerin Jukka Lassila suoritti 1.Danin, Tarja Korhonen ja Sanna Mäkinen 5.Danin, sekä Oulun ITF Taekwon-Don Jukka Ahola 6.Danin. Vyökokeen graduoi mestari Mariusz Steckiewicz.

Lämpimät onnittelumme Salmelle ja kaikille dan-kokeeseen osallistuneille!

Lehdistötiedote: https://taekwon-do.fi/ylojarvella-tehtiin-historiaa-82-vuotiaalle-salmelle-taekwon-don-mustavyo/

Taekwon-Do Centerin kotisivut: https://www.tkd-center.fi

 

Teksti: Ari Kairala
Kuvat ja haastattelu: Markku Rantanen