SITF:n puheenjohtajan nuija

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n sääntömääräinen syyskokous 2022 järjestettiin lauantaina 19.11.2022 Hotelli Scandic Cityssä, Tampereella. Kokous keräsi varsin mukavan osanottajamäärän, koska paikan päällä Tampereella ja etäyhteyksin kodeista nähtiin yhteensä lähes 30 osallistujaa eri seuroista. Yleiskokoukset, joita järjestetään sääntömääräisesti kaksi – keväisin ja syksyisin, ovat SITF:n ylin päättävin elin. Äänivaltaa niissä käyttävät seurojen asettamat kokousedustajat.

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräisinä asioina budjetin ja toimintasuunnitelma hyväksyntä tulevalle vuodelle 2023. Kokouspöytäkirja liitteinen on nähtävissä TKDMAN:in Dokumenttivarastossa.

Esityslistalla olleet kilpailusääntömuutosehdotukset hyväksyttiin kokouksissa, sen aikana päätetyillä muutoksilla. Päivitetyt kilpailusäännöt julkaistaan, kun Kilpa- ja huippu-urheiluvaliokunta (2023 vuoden alusta Kilpailu- ja tuomarivaliokunta) on puthaaksikirjoittanut säännöt muutosten pohjalta.

Ohessa tiivistelmä tärkeimmästä kokousannista.

Kokousväkeä Tampereella. Kuva: Laura-Nikkola Kuusisto

Hallituksen jäsenet vuodelle 2023

Suomen ITF Taekwon-Don  asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu syyskokouksessa valitut puheenjohtaja, rahastonhoitaja ja 37 muuta varsinaista jäsentä sekä 02 varajäsentä. Hallituksen jäsenten toimikausi on kalenterivuosi ja toimikausi alkaa syyskokousta seuraavan kalenterivuoden alusta. Puheenjohtajan ja rahastonhoitajan toimikaudet ovat kaksi kalenterivuotta.

Puheenjohtaja ja rahastonhoitaja valittiin edellisen kerran kaksivuotiskaudellee syksyllä 2021 ja nyt valittiin siis vain jäsenet ja varajäsenet vuodelle 2023.

Varsinaisiksi jäseniksi valittiin Henri Savilampi (Taekwon-Do Akatemia), Jutta-Noora Kuosa (Tampereen Taekwon-Do seura), Krista Mäkinen (Tampereen yliopiston Taekwon-Do), Tarja Korhonen (Taekwon-Do Center), Ville-Petteri Ukonaho (Rasbudo ITF Taekwon-Do) ja Henni Ylimäinen (Taekwon-Do Tornio) sekä varajäseneksi Jukka Holmén (Black Eagle Taekwon-Do Lempäälä) ja Eerika Leppänen (Taekwon-Do Akatemia).

Uusia valiokuntavastaavia

Hallituksensa tueksi SITF on järjestänyt toimintojaan kahdeksaan eri valiokuntaan, joiden vastaavat valitsee yleiskokous kahdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan – pois lukien maajoukkueen päävalmentaja, joka valitaan aina seuraavaan MM-kilpailuun asti. Valiokunnat valitsevat jäsenensä itse, pois lukien Eettinen ja kurinpidollinen valiokunta, jonka jäsenet valitsee yleiskokous.

Tyypillisesti valiokuntien vastaavien valinnat sekä Eettisen ja kurinpidollisen valiokunnan jäsenten valinta tapahtuu kevätkokouksessa. Koska kevätkokouksesta paikkoja jäi avoimeksi toteutettiin nyt jatkohaku.

Opettajavaliokuntaan valiokuntavastaavaksi valittiin Saija Aalto (Tigers Taekwon-Do Tampere) ja tekniikkavastaavaksi mestari Thierry Meyour (Black Eagle Taekwon-Do Tampere).

Eettiseen ja kurinpidolliseen valiokunnan jatkohaussa valiokunnan jäseniksi valittiin mestari Thierry Meyour, Saija Aalto, Karim Khanji (Itä-Suomen yliopiston Taekwon-Do Joensuu), Satu Kokko (Taekwon-Do Akatemia) ja Milla Suorsa (Jyväskylän ITF Taekwon-Do).

SITF:n Suurleiri 2023 ja IIC 2024 Tampereelle

Vuoden 2023 Suomen ITF Taekwon-Don Suurleirin järjestämisoikeus myönnettiin Taekwon-Do Centerille ja Sastamalan Taekwon-Do seuralle, jotka järjestävät järjestyksessään historian toisen Suurleirin Varalan urheiluopistolla, Tampereella. Lisätietoja kesän 2023 tärkeimmästä tapahtumasta on luvassa myöhemin, seuraa viestintäämme.

Black Eagle Taekwon-Do Tampereelle puolestaan myönnettiin kansainvälinen opettajaseminaari, IIC syksylle 2024. Leiri järjestetään niin ikään yhteistyössä SITF:n kanssa.

Lämpimät onnitelumme kaikille luottamustehtäviin valituille ja edellä mainituille seuroille tapahtumien järjestämisoikeuksista!