Kilpailutoiminta

Suomen ITF Taekwon-Do tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden osallistua kilpailuihin monella eri tasolla ja kilpailla paitsi kotimaassa myös kansainvälisesti.

Suomessa järjestetään lukuisia kansainvälisiä kilpailuja aina matalan kynnyksen seurakisoista suomenmestaruuskilpailuihin. Liitossa järjestetään kilpailuja viidestä kymmeneen vuosittain, minkä lisäksi suomalaiset harrastajat voivat osallistua myös lukuisiin kansainvälisiin kilpailuihin.

Suomen ITF Taekwon-Dolla on ollut maajoukkuetoimintaa sen perustamisesta 80-luvulta lähtien, ja vuosien aikana maajoukkuetoiminta on ammattimaistunut, mikä on tuonut myös runsaasti menestystä arvokilpailuista. Kansainvälisiin arvokisoihin, Euroopan- ja maailmanmestaruuskilpailuihin voivat osallistua ainoastaan maajoukkuepaikan saaneet urheilijat.

Suomen menestynein urheilija on Vammalasta kotoisin oleva Ismo Mäkinen, joka kilpailu-uransa aikana voitti neljä perättäistä liikesarjojen maailmanmestaruutta vuosina 2003, 2005, 2007, 2009. Lisäksi Mäkinen on voittanut kolme Euroopan mestaruutta vuosina 2003, 2004, ja 2006. Myös tamperelainen Pauliina Hietaniemi on voittanut kolme maailmanmestaruutta: liikesarjakullat vuosina 2007 ja 2009 sekä alle 50-kiloisten naisten ottelusarjan maailmanmestaruuden vuonna 2013.