Taekwon-Do -ohjaajakoulutus

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n koulutusohjelmaan kuuluu Taekwon-Do -ohjaajakoulutus. Näiden koulutusten kautta opetetaan perustietämystä lajista, apuopettajana toimisesta sekä opettajan vastuista ja roolista.

TOK 0 – Taekwon-Don perusteet-kurssi (6h)

Taekwon-Don perusteet-kurssi tarjoaa perustason tietämystä lajista ja harjoittelusta aloittelevalle harrastajalle. Kurssi sopii pidettäväksi esimerkiksi peruskurssin yhteydessä. Kurssin järjestämisestä vastaavat seurat.

TOK 1 – I-tason Taekwon-Do -ohjaajakoulutus (15h)

I-tason Taekwon-Do -ohjaajakoulutus syventää harrastajan lajituntemusta ja opettaa perusteita ohjaamisesta ja apuopettajana toimimisesta. Sopii hyvin ylemmälle värivyölle. TOK-1 -koulutuksen suorittaminen on vaatimuksena ennen 1.Dan vyökoetta.

TOK 2 – II-tason Taekwon-Do -ohjaajakoulutus (20h)

II-tason Taekwon-Do-ohjaajakoulutus syventää harrastajan lajituntemusta mustan vyön näkökannalta ja opettaa vastaamaan harjoitusryhmän opetuksesta kokonaisuutena. Sopii hyvin mustan vyön ensimmäisille asteille. TOK 2 -koulutuksen suorittaminen on vaatimuksena ennen 3.Danin vyökoetta.

TOK 3 – III-tason Taekwon-Do -ohjaajakoulutus (25+h)

III-tason Taekwon-Do-ohjaajakoulutus paneutuu Taekwon-Do -opettajana toimimiseen, opettajan vastuisiin ja velvollisuuksiin. Koulutus antaa eväitä oman seuran johtamiseen ja organisointiin. Sopii opettajakokeeseen valmistautuvalle tai opettajakokeessa vastikään olleelle. TOK 3 – koulutuksen suorittaminen on vaatimuksena ennen 4.Danin vyökoetta.