Nelli Kiikkinen kilpaili hopeaa naisten 1.Dan liikesarjojen E-MM-kilpailuissa. Kuva: Jessika Laakkonen

Syyskuun 4. päivä alkaneet Taekwon-Don e-maailmanmestaruuskilpailut (1st ITF Online World Taekwon-Do Championship) huipentuivat tänään lauantaina suomalaisittain upeasti, kun Nelli Kiikkinen voitti naisten 1.Dan liikesarjoissa hopeaa! Finaalissa 20-vuotiaalla Tampereen Taekwon-Do seuraa seuratasolla edutavalla Kiikkisellä oli vastassa sarjan alkukierroksilla vahvasti menestynyt Alankomaiden Tessa Schoots. Finaalisuorituksina kilpailijat esittivät Ge-Baek ja Joon-Gun liikesarjat, joista voitto ratkesi tiukasti 2-3 äänin alankomaalaiselle.

Muusta suomalaismenestyksestä vastasivat Mira Sjövall naisten 3.Dan e-liikesarjojen pronssillaan ja Omar Harb miesten 1.Dan e-liikesarjoissa, niin ikään pronssilla! Molemmat edustavat seuratasolla pirkanmaalaista Black Eagle Taekwon-Doa. Kaiken kaikkiaan Suomen maajoukkue osallistui näihin E-MM-kilpailuihin 11 kilpailijalla. Lämpimät onnittelut kaikille mitalisteille!

Taekwon-Do-kilpailut etänä?

Suomessa oli tarkoitus järjestää tänä syksynä Taekwon-Don maailmanmestaruuskilpailut, mutta koronaviruspandemian vuoksi tapahtumaa siirrettiin ja suomalaista lajihistoriaa tehdään vuonna 2023 isännöimällä MM-kilpailuja Tampereella.

Kansainvälinen Taekwon-Do liitto (Internetional Taekwon-Do Federation, ITF) päätti kuitenkin järjestää liikesarjoissa ja näytösottelussa online maailmanmestaruuskilpailut. Taekwon-Don e-kilpailusarjoissa kisasuoritukset nauhoitetaan tarkkojen annettujen sääntöjen puitteissa, etukäteen kotisaleilla ja ladataan kilpailujärjestelmään, jonka jälkeen tuomarit aloittavat kilpailusarjojen arvioinnin videoiden perusteella. Normaalisti Taekwon-Dossa kilpaillaan liikesarjojen lisäksi myös ottelussa, voimamurskauksessa ja erikoistekniikoissa. E-kilpailut ovat tarjonneet koronapandemian aikana mahdollisuuksia kilpailutoiminnan harjoittamiseen, mutta ymmärrettävästi vain liikesarjoissa ja niiden joukkuemuodossa.

Ensi viikolla kuitenkin päästään Suomessa jo kilpailemaan normaalimmin, kun Tampereella järjestetään lauantaina 25.9. mustien vöiden SM-kilpailut ja värivöiden Syys Cup.

Teksti: Ari Kairala
Kuva: Jessika Laakkonen