Suomen ITF Taekwon-Do ry julkisti vuoden 2021 palkittavat ansioituneet sunnuntaina 30.1.2022 etänä pidetyn SITF:n Seurafoorumin yhteydessä. Uudistetussa palkitsemisprosesissa jäsenseurat saivat esittää liitto- sekä seuratason toimijoita ja tapahtumia ehdokkaiksi, joiden joukosta lopulta palkittavat valittiin avoimen äänestyksen kautta. Äänestys oli avoin kaikille lisenssin maksaneille SITF:n jäsenseurojen jäsenille.

Ääniä saatiin yhteensä 212, joista 21 ääntä hylättiin (ei lisenssiä ja saman henkilön tuplaääniä) ja hyväksyttyjä ääniä oli lopulta 191 kpl. Kaikki ehdokkaat saivat ääniä ja monessa kategoriassa käytiin kovaa kilpailua. Äänestyprosessin läpi käyneiden palkintojen lisäksi myönnettiin myös kaksi muuta palkintoa. Palkitut tulevat saamaan palkintonsa sertifikaatteineen SM-ja Kevät Cup -kilpailuiden yhteydessä Torniossa.

Vuoden kilpailija 2021: Mira Sjövall, Black Eagle Taekwon-Do

Kuva: Mira Sjövall

Mira on treenannut tavoitteellisesti myös koko korona-aikana ja ylsi hienosti hopeamitalille vuonna 2021 järjestetyissä Taekwon-Don EM-kilpailuissa, sekä lisäksi saavutti myös MM-pronssimitalin potkunyrkkeilyn MM-kilpailuissa.

Vuoden tuomari 2021: Saija Aalto, Tigers Taekwon-Do Tampere

Kuva: Norbert Érseki

Saija on toiminut ITF:n tuomarikomitean jäsenenä ja on aktiivinen tuomari niin meillä, kuin maailmalla – sekä livenä, että etänä. Saija on osallistunut myös ITF:n kansainvälisten etätuomarikurssien järjestelyihin

Vuoden juniori 2021: Erika Kiviniemi, Jyväskylän ITF Taekwon-Do

Kuva: Jyväskylän ITF Taekwon-Do

Erika on 12-vuotias ylempi punainen vyö (1.gup) ja palkittu omassa seurassa kauden 2020-2021 apuohjaajana. Erika on ohjannut korona-aikana etäharjoituksia niin junioreille, kuin aikuisillekin. Erika toimii aktiivisena apuohjaajana ja on peloton ohjaaja riippumatta siitä ketä on riveissä läsnä. Erika pärjää myös erinomaisesti kilpailuissa. Lisäksi Erika on Jyväskylän seuran hallituksessa junioreiden edustaja. Erika toimii erinomaisena esimerkkinä Taekwon-Don periaatteista seuran muille junioreille.

Vuoden vaikuttaja 2021: Henri Savilampi, Taekwon-Do Akatemia

Kuva: Ari Kairala

Henri tekee paljon työtä taustalla sekä seura- että hallitusalla, ottaa kopin asioista ja saa asiat tapahtumaan. Henri on toiminut vuodesta 2017 SITF:n hallituksen jäsenenä, vuodesta 2020 alkaen SITF.n varapuheenjohtajana, vuodesta 2021 alkaen SITF:n kilpailuvastaavana ja on tuonut uusia ideoita kaikkiin näihin toimielimiin. Henri on ollut yhtenä pääarkkitehtinä myös SITF:n vuoden 2022 organisaatiouudistuksen suunnittelussa.

Vuoden valmentaja 2021: Milla Suorsa, Jyväskylä ITF Taekwon-Do

Kuva: Ari Kairala

Milla on tehnyt seuran vastuuohjaajana johtamansa ohjaajatiimin kanssa uskottamon hienota työtä Jyväskylän ITF Taekwon-Dossa. Seura on kasvanut räjähdysmäisesti ja harrastajista näkyy into ja ilo. Jyväskylän ITF Taekwon-Do on yksi SITF:n viime vuosien suurista menestystarinoista ja sen suurimpana taustavoimana on Milla Suorsa.

Vuoden tapahtuma 2021: Suurmestari Nardizzin etäleiri, Taekwon-Do Akatemia

Taekwon-Do Akatemian järjestämä Suurmestari Nardizzin etäleiri toi SITF:n harrastajat yhteen vuoden kestäneen perumiskierteen jälkeen poikkeuksellisella tavalla. Leiripäivä oli suurmenestys ja sujui erinomaisesti. Osallistujia oli lähes kaikista SITF:n seuroista ja suurmestarin opetus oli erittäin pidettyä.

Vuoden seura-aktiivi 2021: Eerika Leppänen, Taekwon-Do Akatemia

Kuva: Ari Kairala

Eerika on toiminut Taekwon-Do Akatemian rahastonhoitajana ja sen ohessa jäsenrekisterivastaavana vuodesta 2018 alkaen. Eerikan rahastonhoitajakaudella seuran taloushallinnon palvelut on uusittu 2020-luvun tarpeisiin muun muassa siirtymällä lähes täysin paperittomiin toimintoihin. Eerika on tehnyt valtavasti töitä myös esimerkisi seuran omien työntekijöiden palkkaamisen järjestelyissä, samalla opastaen myös muita seuroja samojen kysymysten äärellä.

Vuoden Taekwon-Do-teko 2021: Tampereen yliopiston Taekwon-Don joulukalenteri

Koronapandemiasta johtuen palkitsimme vuonna 2020 poikkeuksellisesti ainoastaan kourallisen vuoden Taekwon-Do-tekoja, sillä esimerkiksi kilpailuja ja muita tapahtumia ei juurikaan järjestetty.

SITF:n hallitus on päättänyt jatkaa tätä nimeämällä vuoden Taekwon-Do-teon 2021. Tämä teko on herättänyt ihastusta ja innostusta ympäri Suomen ja pitänyt yllä treeni-intoa myös koronarajoitusten tiukentuessa.

SITF:n erikoispalkinto: Mestari Thierry Meyour, 8. Dan

Kuva: Black Eagle Taekwon-Do

Suomen ITF Taekwon-Don hallitus on päättänyt myöntää historian toisen erikoispalkinnon mestari Thierry Meyourille.

Samalla onnitelemme lämpimästi mestari Meyouria Suomen ensimmäisen 8.Dan -arvon suorittamisesta.

Mestari Meyour on tehnyt vuosien saatossa arvokasta työtä Suomen ITF Taekwon-Don kehittämiseksi niin hallituksen puheejohtajana kuin tekniikkavastaavana ja maajoukkueen päävalmentajanakin.

 

Suuret onnittelut kaikille palkituille ja lämmin kiitos kaikille valintoihin osallistuneille!