Suomen ITF Taekwon-Do -liitto palkitsi Tampereella järjestetyissä vuoden 2019 SM- ja Helmi Cup -kilpailuissa vuoden 2018 ansioituneet toimijat.

Vuoden kilpailija: Julia Pätsi

Julia Pätsi on nuoresta iästään huolimatta jo moninkertainen arvokisamitalisti. Euroopan mestaruus vuoden 2018 EM-kilpailuissa oli odotettu ja luonnollinen jatkumo Julian upealla kilpailu-uralla.

Urheilijana Julia on ahkera, nöyrä ja pilkuntarkkaa työtä tekevä ammattilainen sekä mielettömän hieno joukkuekaveri. Hänessä näkyvät erinomaisesti Taekwon-Don pääperiaatteet. Kaiken huomion ja kunnianosoitusten keskellä Julian jalat ovat pysyneet maassa: ystävällisyys ja muoden huomioon ottaminen tulevat häneltä aivan luonnostaan.

Vuoden tuomari: Kristian Ketola 

Kristian Ketola on toiminut jo vuosia yhtenä Suomen ITF Taekwon-Don aktiivisimpana tuomarina. Hän osallistuu lukuisiin kilpailuihin ja ilmoittautuu tuomariksi aina ensimmäisten joukossa. Lisäksi hän on osoittanut kykynsä taitavana voimamurskaus- ja erikoistekniikkakilpailujen tuomarina.

Vuoden juniori: Mira Sjövall

Mira Sjövall on osoittanut kerta toisensa jälkeen olevansa Suomen suurimpia tulevaisuuden lupauksia Taekwon-Do-kilpakehissä. Vuonna 2018 hän voitti jo toistamiseen EM-kultaa tyttöjen 1. danin liikesarjoissa.

Mira on menestyksen lisäksi ystävällinen ja loistava esikuva lapsille ja muille nuorille urheilijoille.

Vuoden vaikuttaja: Laura Nikkola-Kuusisto

Laura Nikkola-Kuusisto on jo vuosien ajan toiminut Suomen Taekwon-Do-maailman kulisseissa lukuisissa eri tehtävissä. Lauran työ on näkymätöntä tavalliselle harrastajalle, mutta ilman hänen panostaan monet asiat olisivat liitossa varsin erilaisella pohjalla.

Lauran palo liiton kehittymiseen on edesauttanut suunnattomasti liiton rakenteiden ja käytäntöjen selkiyttämistä. Ennen kaikkea hänen raudanluja ammattitaitonsa liiton kirstunvartijana on häikäisevää!

Vuoden valmentaja: Antti Kukkonen

Antti Kukkonen tekee tinkimättömän laadukasta työtä Pohjois-Suomen pienillä paikkakunnilla. Hän auttaa kilpailemisesti kiinnostuneita urheilijoita nousemaan niin kansallisille kuin kansainvälisille kisakentille: vuonna 2018 Taekwon-Do Akatemiasta lähti joukkue Australian World Cupiin, eikä se olisi onnistunut ilman Antin panostusta.

Vuoden tapahtuma: Taekwon-Do Tornion 20-vuotisjuhlaleiri

Tornion juhlaleiri tarjosi suomalaisille urheilijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden treenata uusiseelantilaisen mestarin opastuksessa. Tavallisesti tämä on mahdollista pääasiassa IIC:illä, mutta nyt myös värivyöt pääsivät mestarin oppiin.

Taekwon-Do Tornion 20-vuotisjuhlaleiri on selkeästi viime vuoden kirkkain tapahtuma. Leiri oli hienosti organisoitu juhlaillasista myöten. Leirille osallistui harrastajia kaikkialta Suomesta ja tapahtumassa vallitsi ensi hetkistä lähtien lämmin ja avoin, innostunut ja positiivinen ilmapiiri, joka pysyi koko leirin ajan.

Leirillä toimi pääopettajana mestari Paul McPhail, 8. Dan, Uudesta-Seelannista, jonka tietotaito ja intohimo lajia kohtaan on ääretön. 

Vuoden seura-aktiivi: Henri Savilampi

Henri Savilampi on aktiivinen, ahkera ja monessa mukana ollut seuratoimija, joka oman treenaamisen ohella opettaa useita ryhmiä ja on järjestänyt lukuisia Taekwon-Do Akatemian tapahtumia.

Hän on toiminut Taekwon-Do Akatemian hallituksesta vuodesta 2014 lähtien ja keväästä 2018 alkaen hän otti seuran puheenjohtajan toimen hoitaakseen. SITF:n hallituksen jäsen hän on ollut vuodesta 2017 lähtien. Vuonna 2018 hän toimi tuomarina kaikissa SITF:n kilpailuissa.