Käytännön osuutta harjoiteltiin Turussa Ari Suorsan 2.Dan (alhaalla, kolmas vasemmalta) johdolla

Viime viikonloppuna 19.-20.3.2022 pidettiin 1-tason Taekwon-Do-ohjaajakoulutus, eli TOK 1 hybridinä Torniossa ja Turussa yhtä aikaa. Hybridikoulutus tarkoitti käyttännössä, että lauantain teoriaosuus vedettiin etänä Zoomissa, kun taas sunnuntain käytännön osuus pidettiin Torniossa Kamppailu- ja kiipeilykeskuksella ja Turussa samaan aikaan Liikuntakeskus Alfalla!

SITF:n koulutusvastaavista Henni Ylimäinen 4.Dan veti käytännön osuutta Torniossa ja Turussa taasen saatiin nauttia Ari Suorsan 2.Dan opastuksesta. Näin saatiin järjestettyä koulutus näppärästi kahdella paikkakunnalla! Koulutukseen osallistui 29 tulevaa tai jo olevaa ohjaajaa, seitsemästä eri seurasta.

Mikä TOK 1?

I-tason Taekwon-Do -ohjaajakoulutus syventää harrastajan lajituntemusta ja opettaa perusteita ohjaamisesta ja apuopettajana toimimisesta. Sopii hyvin ylemmälle värivyölle. TOK-1 -koulutuksen suorittaminen on vaatimuksena ennen 1.Dan vyökoetta. Kaiken kaikkiaan TOK-koulutuksia on 4 erilaista (lue lisää TOK-koulutuksista täältä).

Koulutusportaan ensimmäisestä asteesta TOK 0:sta SITF järjestää muuten infotilaisuuden seuroille 13.4. Infotilaisuuden tavoitteena on antaa eväät seurojen ohjaajille ja kouluttajille SITF:n Taekwon-Don perusteet-koulutuksen omatoimiseen järjestämiseen seuroissa kautta maan. Infotilaisuudessa käydään läpi mikä on TOK0 ja miksi sellainen on kehitetty, mitä se sisältää, miten se on rakennettu ja kuinka sitä voi seuroissa hyödyntää. Ilmoittaudu info-tilaisuuteen viimeistään osoitteessa https://forms.gle/LuaDJJETxy6zsRGW7 viimeistään 11.4.2022 mennessä.

Kuvagalleria – TOK 1 koulutus hybridinä Torniossa ja Turussa