Taekwon-Do Akatemian kevätleirille osallistui yli sata harrastajaa.

Oulussa vietettiin pääsiäisviikonloppua Taekwon-Don parissa yli sadan harrastajan voimin. Leirille saapui Pohjois-Suomen seurojen lisäksi urheilijoita Jyväskylästä, Tampereelta ja Sastamalasta.

Pääsiäinen Taekwon-Don parissa

Taekwon-Do Akatemian perinteistä kevätleiriä vietettiin Oulussa pääsiäisviikonloppuna 31.3.–1.4.2018. Vaikka keväiset kelit varmasti houkuttelivat harrastajia myös muiden aktiviteettien pariin, vietti pääsiäisen Taekwon-Don parissa hikoillen yli sata harrastajaa valkoisista mustiin vöihin.

Iso osa osallistujista oli luonnollisesti Pohjois-Suomen seuroista, mutta paikalla nähtiin ilahduttavasti tuttuja ja myös uusiakin leireilijöitä muun muassa Jyväskylästä, Tampereelta ja Sastamalasta.

Mestarin opissa

Leirin opetuksesta vastasi Taekwon-Do Akatemian päävalmentaja mestari Mikko Allinniemi, 7.Dan, apunaan sabumit Jukka Ahola, 5.Dan, Jari Ramberg, 4.Dan, ja Antti Kukkonen, 4.Dan.

Mitään yksittäistä teemaa ei tällä leirillä varsinaisesti ollut vaan harjoitukset rakentuivat perustekniikan, liikesarjojen ja otteluharjoitteiden ympärille pientä leikkimielistä kisailua ja hauskanpitoa unohtamatta. Lauantaina nähtiin myös mestari Allinniemen mielenkiintoinen luento eri otteluista Taekwon-Dossa.

Lauantain harjoitusten jälkeen järjestettiin värivöiden vyökoe, jonka osallistujat yleisössä olleet huomasivat pöydän takana tavallista useamman silmäparin tarkkailemassa suorituksia. Leirin aikana nimittäin Akatemian tuoreet sabumit Jani Salmivaara ja Antti Kukkonen saivat oppia mestarilta vyöarvojensa mukaisiin uusiin asioihin.

Näkemiin Rajakylän koulu – mutta vain hetkeksi

Leiripaikkana toimi jo vuosien ajan niin leireillä kuin muissakin Akatemian tapahtumissa palvellut Rajakylän koulun liikuntasali. Kyseinen liikuntasali on soveltunut kokonsa ja hyvien liikenneyhteyksiensä vuoksi hyvin leireille ja muihin suuriin Taekwon-Do Akatemian tapahtumiin, ja paikan vahvuutena on myös yöpymismahdollisuus, mikä ei ole mahdollista kaikissa Oulun liikuntasaleissa.

Tämän leirin myötä sanoimme Rajakylälle näkemiin hetkeksi – koulun liikuntasali menee nimittäin kevään jälkeen remonttiin ja ei ole vielä käytettävissä uuden kauden alkaessa syksyllä. Jäämme siis innolla odottamaan uutta entistä ehompaa Rajakylän koulun liikuntasalia, mutta ensi syksyn Taekwn-Do Akatemian syysleiri tullaan pitämään vaihtelun vuoksi jossain muualla. Liikuntatiloja Oulusta onneksi löytyy.

Katso kuvat Akatemian pääsiäisleiristä!

Teksti ja kuvat: Ari Kairala