Matalan kynnyksen kisapäivä oli monille ensimmäinen kosketus Taekwon-Do-kilpailuihin.

Kaikenikäisten kilpailupäivä Torniossa

Torniossa Kamppailu- ja kiipeilykeskuksella järjestettiin lauantaina 21. huhtikuuta 2018 Taekwon-Do Tornion ensimmäiset salikisat, joihin osallistui noin neljäkymmentä innokasta kilpailijaa. Osallistujien ikähaitari vaihteli viidestä ikävuodesta lähemmäs viittäkymmentä. Lisäksi paikalla oli rutkasti apujoukkoja, jotka taikoivat kahvioon herkulliset antimet, huolsivat ja kannustivat kisaajia sekä pitivät yllä keskuksen lämmintä tunnelmaa.

Ihan perinteisiä kilpailusääntöjä salikisoissa ei noudatettu, eikä se ollut tarkoituskaan. Kisojen tavoitteena oli saada seuran jäsenet saman katon alle viettämään hauskaa päivää ja samalla tutustua kisaamisen maailmaan leikkimielisillä ja hauskoilla lajeilla.

Salikisat olivatkin monelle harrastajalle ensimmäinen kosketus kilpailemiseen, vaikka mukana olivat myös kokeneet kisakonkarit ja tuoreet EM-mitalistit Milja Järvinen ja Leevi Ulvinen.

Hauskat lajit tarjosivat ensimmäisen kilpailukokemuksen

Lajeina salikisoissa tavallisen ottelun sijasta oli pienimmillä häntähippa, jossa tarkoituksena ryöstää toiselta häntä. Isommat taas pääsivät kamppailemaan pyykkipoikaottelussa, jossa tarkoitus on ryöstää pukuun kiinnitettyjä pyykkipoikia.

Voimamurskauksessa junioreilla tavoitteena oli lyödä tai potkaista tyyny mahdollisimman kauas ja erikoistekniikoissa taas potkaista mahdollisimman korkealle. Aikuiset murskasivat tällä kertaa muovilautojen sijaan ihan oikeita puulautoja.

Tavallisen ennaltamäärätyn liikesarjakilpailun sijaan näissä kisoissa sai toteuttaa täysin vapaavalintaisen, jopa itse kehitetyn liikesarjan, ja tässä sarjassa nähtiinkin hauskoja ja jännittäviä esityksiä. Kaiken kaikkiaan päivä oli täynnä onnistumisen kokemuksia, iloa ja lämpöä. Näitä lisää!

Teksti: Maija Vähä