Suomen ITF Taekwon-Do oli mukana 6.–9. heinäkuuta 2017 järjestetyssä SM-viikossa. Kilpailuissa järjestettiin punaisille ja mustille vöille suunnattu Black Belt Cup, johon osallistui kilpailijoita ympäri Suomea.

Black Belt Cup osana SM-viikkoa

SM-viikkoon osallistui lähes kolme tuhatta urheilijaa, ja mukana oli noin 30 lajia. Suurin osa lajeista kamppaili tapahtumassa suomenmestaruuksista. ITF Taekwon-Don vuoden 2017 SM-mitalit jaettiin perinteisesti jo helmikuussa, joten Taekwon-Do oli mukana näytöslajina.

Suomi100 Cup -kilpailujen suunnitteluprosessi kesti poikkeuksellisen pitkään, sillä kilpailuja suunniteltiin vuoden verran. ITF Taekwon-Do oli mukana ensimmäistä kertaa järjestyksessään toisessa SM-viikko tapahtumassa.

Milla Kakko

Milla Kakko on ollut mukana järjestämässä Suomi100 Cup -kilpailuja yhdessä muiden lajiliittojen kanssa. –Henki on ollut se, että tämä on uusi juttu Suomessa ja tehdään yhdessä tästä hieno tapahtuma.

Viikonlopun tapahtumiin osallistui ITF Taekwon-Don lisäksi WTF Taekwondo, ja kaksi samankaltaisesti nimettyä lajia herättivät katsojien kiinnostuksen.

Kilpailijoita ympäri Suomea

Suomi100 Cup -kilpailuihin osallistui 40 kilpailijaa Rovaniemeltä Helsinkiin.

– Täytyy myöntää että kesä on meille todella huono aika, sillä tämä ei ole mikään kilpailukausi. Haluttiin siitä huolimatta olla mukana tapahtumassa, sillä oli kiinnostavaa nähdä, millaista täällä SM-viikossa on, Milla Kakko sanoo.

Kilpailusarjat olivat tapahtuman ajankohdan vuoksi melko pienet, ja esimerkiksi miesten voimamurskaus käytiin Suomi100 Cupissa näytösluonteisesti.

– SM-viikko oli hyvä kokemus. Kilpailuja on aika vähän, joten on kiva kun saa pidettyä kuntoa yllä. Vaikka tapahtuma järjestettiin Suomessa, oli se silti erilainen kuin tavalliset Suomessa järjestettävät kilpailut, sanoo miesten voimamurskauksessa kilpaileva Kalle Kivioja.

Kalle Kivioja

Oman kilpailusuorituksen lisäksi Kalle Kivioja ehti katsoa myös WTF Taekwondon kilpailuja. 

Kilpailutapahtuma toi Kiviojan mukaan kilpailuihin tavallisista kotimaan kilpailuista eroavan tunnelman. Suomessa pidettävät kilpailut järjestetään tavallisesti koulujen urheiluhalleissa, ja nyt suuressa messuhallissa pidetyissä kilpailuissa oli Kiviojan mukaan enemmän todellista kisaympäristöä muistuttava tunnelma. Suomi100 Cup palvelikin Kiviojan mukaan hyvänä välikisana MM-kisoihin.

– Tämä palveli hyvänä välikisana MM-kilpailuihin. Olin sarjan ainoa kilpailija, joten se oli näytösluontoinen. Sain itse päättää lautamäärät, joten ne vastasivat enemmän maailman tasoa. Voimamurskauksessa on kuitenkin kiva, kun voi tehdä kisasuorituksen vaikka olisikin ainoa osallistuja.

Katso kuvat Suomi100 Cup -kilpailuista!

Teksti: Inka Khanji
Haastattelut ja kuvat: Ari Kairala