Taekwon-Do Tornio järjesti kesäiset potkupäivät Torniossa 29.–30. heinäkuuta 2017. Kaksipäiväiselle potkuleirille osallistui noin 25 harrastajaa ympäri Suomea, sillä innokkaita potkijoita oli Rovaniemeltä Helsinkiin.

Rento ilmapiiri koko viikonlopun

Kesää ei välttämättä tarvitse viettää kokonaan ilman Taekwon-Do-tapahtumia, sillä kesätreenien lisäksi tarjolla on myös muutamia kesäkuukausille sijoittuvia tapahtumia. Torniossa järjestettiin 29.–30. heinäkuuta 2017 jo toista kertaa potkupäivät. Kaksipäiväinen leiri painottui nimensä mukaisesti potkuihin, ja vetäjiksi oli kutsuttu edellisvuoden tapaan Helsingin yliopiston Taekwon-Do -seuran Michael Holler, 6. Dan, sekä Arctic Taekwon-Don Jouni Aartola, 4. Dan. Potkupäivät järjestettiin Tornion Kamppailu- ja kiipeilykeskuksessa.

– Potkupäivät tarjoavat mukavan irtioton arjesta tai lomailusta, ja toimivat samalla muistutuksena siitä, että varsinainen treenikausi alkaa pian. Leirillä ei tarvitse touhuta niin tosissaan, mutta silti pääsee tekemään vähän jotain lajiin liittyvää, sanoo potkupäivien pääjärjestäjä, Taekwon-Do Tornion Henni Ylimäinen, 3. Dan.

Tapahtuma sai alkunsa vuonna 2016, kun Holler ja Ylimäinen saivat idean kesätapahtumasta. Potkupäivät päätettiin järjestää hieman ennen Tornion seuran treenikauden alkua, ja mukaan vetäjäksi kutsuttiin myös Aartola. Leiri oli menestys, mistä syystä potkupäivistä päätettiin tehdä perinne.

– Tälle viikonlopulle vetäjät olivat miettineet sisältöä viime vuonna annetun palautteen perusteella hieman eri kulmasta kuin aikaisemmin, minkä lisäksi huomasin että tänä viikonloppuna vetäjien välinen yhteistyö toimi todella hyvin. Viime vuonna leiri eteni niin, että yksi veti yhden treenin ja toinen toisen, mutta nyt he vetivät koko leirin yhdessä. Se oli mahtavaa, sillä nyt molemmat opettajat pääsivät loistamaan jokaisessa treenissä, Ylimäinen kuvailee.

Potkupäivät olivat jälleen hyvin rento tapahtuma, ja se on tarkoitus pitää Ylimäisen mukaan sellaisena myös jatkossa.

– Leirin paras juttu on rento ilmapiiri. Leiriläisistä aistii että heillä on hyvä olla, ja se johtuu siitä että myös sekä Hollerilla että Aartolalla on hyvä olla, jolloin he jaksavat antaa oppilaille itsestään, Ylimäinen kiittelee.

Viikonlopun aikana järjestettiin yhteensä viisi treeniä, joten potkupäiville osallistuneet saivat kunnolla hien pintaan.

Katso kuvat Tornion potkupäiviltä!

 

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Michael Holler