Jyväskylän ITF Taekwon-Do ry ja Suomen ITF Taekwon-Do ry järjestävät Taekwon-Don suomenmestaruuskilpailut mustille vöille ja HelmiCup -kilpailut värivöille Vaajakosken liikuntahallilla 3.-4.2.2024. Kilpailupaikan osoite on Urheilutie 36, 40800 Jyväskylä.

Päivitetty 28.1.2024 klo 16:10

Kilpailuihin on ilmoittautunut yhteensä 179 osallistujaa ympäri Suomen. Alustavan kilpailujärjestyksen löydät Kihappista, sekä PDF-tiedostona tästä. Kihappin versio on aina ajantasainen ja myös aikataulujen eläminen päivittyy sinne reaaliajassa.

Aikataulu ja tulokset päivittyvät livenä Kihappiin sitä mukaa kun sarjoja käydään. Aikataulun seuraaminen ja kilpailijoiden huolehtiminen kehään ajoissa on seurojen valmentajien vastuulla. Jokaiselle valmentajalle puhelimeen siis Kihappin kisasivu esille.

Pyydämme vielä huomioimaan, että vaikka myös diesel-sarjoissa kilpailee mustia vöitä, niin kyseiset sarjat ovat osa HelmiCupia, eikä niillä ole SM-arvoa. Suomenmestaruuksista kilpaillaan ainoastaan A-juniorien ja yli 18-vuotiaiden kilpailuluokissa. SM-sarjat on merkitty erikseen SM-tekstillä sarjan nimen alussa kilpailujärjestyksessä ja tuloksissa.

Kilpailuluokat

Kilpailuissa käydään suomenmestaruussarjat mustille vöille A-junioreiden ja aikuisten kilpailuluokissa (18+ v). Lisäksi kilpaillaan värivöiden HelmiCup -sarjat sekä lasten (D 0-7 v | C 8-10 v | B 11-13 v | A 14-17 v) että aikuisten kilpailuluokissa (18+ v | 36-45 v | 46+ v). 

Yli 36-vuotiaat värivyöt voivat valita, kilpailevatko yli 18-vuotiaiden kilpailuluokassa, vai ikäluokkansa mukaisessa kilpailuluokassa lajikohtaisesti (esim. liikesarjat yleisessä yli 18-vuotiaiden luokassa, mutta ottelu ikäryhmän mukaisessa 36-45-vuotiaiden luokassa).

Ilmoittautuminen

Viimeinen ilmoittautumispäivä on lauantai 20.1.2024. Ilmoittautuminen suoritetaan seuroittain käyttämällä Kihapp-järjestelmää. Ilmoittautumislinkki toimitetaan erikseen seurojen yhteyshenkilöille sähköpostitse.

Seurojen ilmoittautumisista vastaavat henkilöt voivat luoda tunnukset Kihapp -järjestelmään itse. Tämän jälkeen ilmoittautumisia pääsee syöttämään järjestelmään käyttäen sähköpostitse toimitettavaa ilmoittautumislinkkiä, jota ei tule jakaa seurahallinnon ulkopuolisille.

Kilpailun tuloksia ja etenemistä voi seurata julkiselta Kihapp-sivulta: https://www.kihapp.com/tournaments/13489-taekwon-don-sm-kilpailut-ja-helmicup-2024

Kihapp -tunnuksia koskevissa ongelmatapauksissa pyydämme ottamaan yhteyttä suoraan Kihappin ylläpitäjään Ville Sundbergiin: ville@kihapp.com

Lisenssi- ja vakuutusasiat tulee hoitaa kuntoon hyvissä ajoin ennen ilmoittautumista. Jälki-ilmoittautumisia ei oteta vastaan. Kilpailuihin ei saa osallistua sairaana. Sairastumistapauksissa kilpailumaksua ei laskuteta, mikäli kilpailija toimittaa terveydenhuollon todistuksen SITF:n kilpailuvastaavalle 11.2.2024 mennessä sähköpostitse: henri.savilampi@taekwon-do.fi.

Kilpailusäännöt ja -sarjat

Kilpailuissa käytetään ITF:n ja Suomen ITF Taekwon-Don kilpailusääntöjä ja -sarjoja: https://taekwon-do.fi/kilpailusaannot. Huomioittehan SITF:n syyskokouksessa päätetyt kilpailusääntömuutokset, jotka astuvat voimaan 1.1.2024.

SM-liikesarjat käydään vuorotteluperiaatteella, jossa punainen kilpailija suorittaa liikesarjan ensin ja sininen sen jälkeen. Avoimissa liikesarjoissa sekä kaikki värivöiden liikesarjoissa molemmat kilpailijat suorittavat yhtä aikaa.

Aikataulu

Kilpailun punnitus, pituusmittaus ja rekisteröinti järjestetään kilpailupaikalla perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Suosittelemme kuitenkin, että perjantaina kävisivät lähinnä SM-kisojen kilpailijat, ja etenkin HelmiCupin juniorit hoitaisivat pituusmittauksen ja rekisteröinnin lauantaina.

Sunnuntai 20.1.

23:59 Kilpailijoiden ja tuomareiden ilmoittautuminen päättyy

Perjantai 2.2.

19:30 – 20:30 Punnitus, pituusmittaus ja rekisteröinti avoinna kilpailupaikalla

Lauantai 3.2.

8:30 – 9:30 Punnitus, pituusmittaus ja rekisteröinti avoinna kilpailupaikalla
(lauantaina kilpailevat mustat vyöt ja aikuiset värivyöt sekä erikoistekniikoissa kilpailevat A-juniorit viimeistään tässä kohtaa rekisteröintiin)
9:30 – 9:50 Valmentaja- ja tuomaripalaverit
10:00 Kilpailusarjat alkavat
12:00 – 13:30 Punnitus, pituusmittaus ja rekisteröinti avoinna
(loput värivyöjuniorit viimeistään tässä kohtaa rekisteröintiin)
n. 13:30 Ruokatauko
14:00 SITF:n palkitsemisseremonia sekä näytösottelusarjat ruokatauon päätteeksi
14:30 Sarjat jatkuvat kehillä
n. 18:00 Lauantain kilpailut päättyvät

Lauantaina kilpaillaan:

  • SM-liikesarjat, erikoistekniikat ja -näytösottelut
  • Avoimet liikesarjat (pl. naisten ja miesten finaalit)
  • HelmiCup-juniorien liikesarjat, erikoistekniikat, näytösottelut, ottelut ja voimamurskaukset (huom. A-juniorien erikoistekniikat jo aamupäivällä)
  • HelmiCup-aikuisten liikesarjat ja erikoistekniikat

Sunnuntai 4.2.

9:00 – 9:30 Punnitus ja rekisteröinti avoinna kilpailupaikalla
10:00 Kilpailusarjat alkavat
n. 12:45 Ruokatauko
13:30 Finaaligaala (naisten ja miesten avoimet liikesarjat ja ottelut) sekä SM-mitalien jako
n. 14:30 Sunnuntain kilpailut päättyvät

Sunnuntaina kilpaillaan:

  • SM-ottelut ja voimamurskaukset
  • Avoimet ottelut
  • Avointen otteluiden ja liikesarjojen finaalit (miehet ja naiset)
  • HelmiCup-aikuisten ottelut ja voimamurskaukset

 

Yleisö ja palvelut

Yleisöllä on kilpailuihin vapaa pääsy.

Kilpailupaikalta löytyy kahvio, josta voi ostaa mm. kahvia, teetä, virvoitusjuomia, voileipiä sekä muuta pientä makeaa ja suolaista. Kahvioon maksuvälineinä käyvät sekä käteinen että yleisimmät maksukortit. 

Lähistön lounaspaikkoja:

Lisätietoja

Tarkemmat tiedot käyvät ilmi kilpailukutsusta (sm-helmicup2024-kilpailukutsu.pdf), luethan sen huolella.

Kihapp: https://www.kihapp.com/tournaments/13489-taekwon-don-sm-kilpailut-ja-helmicup-2024

Facebook: https://fb.me/e/3hnbJXLXd

Jyväskylän ITF Taekwon-Don yhteyshenkilö:
Milla Suorsa milla.suorsa@taekwondojkl.fi

SITF:n kilpailu- ja tuomarivastaavat:
Henri Savilampi henri.savilampi@taekwon-do.fi
Lasse Kuusisto lasse.kuusisto@taekwon-do.fi

Mediayhteys, SITF:n viestintäpäällikkö:
Ari Kairala viestinta@taekwon-do.fi