Kuva: Markku Rantanen / SITF

Suomen ITF Taekwon-Do ry palkitsi vuoden 2023 aikana lajin ja lajiliiton toiminnassa ansioituneita henkilöitä lauantaina 3.2.2024 Jyväskylässä SM- ja HelmiCup-kilpailuiden yhteydessä. Kaikki syyskaudella lisenssin hankkineet harrastajat pääsivät osallistumaan valintaan tammikuun aikana järjestetyssä äänestyksessä.

Lämpimät onnittelut kaikille palkituille!

 

Suomen ITF Taekwon-Don vuoden 2023 palkitut

 

Vuoden kilpailija: Mira Sjövall, Black Eagle Taekwon-Do Tampere

Mira Sjövall voitti historialliset kaksi MM-kultaa kotikisoissa syksyllä 2023 voittamalla sekä naisten 3. Danin liikesarjat että alle 65-kiloisten ottelun. Keväällä Romaniassa järjestetyissä EM-kilpailuissa Mira ylsi niin ikään kultamitaliin naisten 3. Danin liikesarjoissa ja pronssille alle 68-kiloisten ottelussa. Lisäksi Mira voitti pronssia näytösottelussa yhdessä Ariella Figueroan kanssa niin EM- kuin MM-kilpailuissakin.

 

Vuoden tuomari: Henri Savilampi, Taekwon-Do Akatemia

Henri Savilampi on toiminut vuodesta 2021 alkaen SITF:n kilpailuvastaavana ja on tehnyt erinomaista ja pitkäjänteistä työtä kilpailutoiminnan kehittämiseksi. Hän on osallistunut aktiivisesti lähes kaikkiin kotimaisiin kilpailuihin jo yli viiden vuoden ajan ja osallistui tuomarointiin myös MM-kilpailuissa 2023.

 

Vuoden juniori: Mitro Krutsin, Tampereen Taekwon-Do seura

Mitro Krutsin oli mukana Suomen maajoukkueessa MM-kisoissa 2023. Mitro osallistuu aktiivisesti tapahtumiin, olipa kyse sitten kilpailuista tai leiristä, ja vaikuttaa laji-ilmapiiriin positiivisesti iloisella asenteellaan. Mitro on myös yksi Suomen aktiivisimmista juniorituomareista.

 

Vuoden vaikuttaja: Heli Karjalainen, Tampereen yliopiston Taekwon-Do

Heli Karjalainen toimi projektipäällikkönä ensimmäisissä Suomessa järjestetyissä MM-kilpailuissa syksyllä 2023. Kahdella vuodella koronan takia siirtyneet kilpailut venyttivät Helin johtaman projektin kaiken kaikkiaan lähes viiden vuoden mittaiseksi, mutta vaivannäkö kannatti, sillä hänen johdollaan MM-kilpailujen rimaa nostettiin ammattimaiselle tapahtumajärjestämisen tasolle.

 

Vuoden valmentaja: Joonas Helassalo, Tampereen Taekwon-Do seura

Joonas Helassalo johti Suomen maajoukkuetta menestyksekkäästi päävalmentajan roolissa MM-kilpailuihin syksyllä 2023. Joonaksen johdolla Suomi nousi 4. sijalle maiden kokonaistuloksissa MM-kilpailuissa. Kirsikkana kakun päälle Joonas pelasi hienosti miesten joukkueottelun valmennuksen, minkä ansiosta joukkue ylsi kautta aikojen Suomen ensimmäiseen MM-joukkueottelumitaliin yltämällä kolmannelle sijalle.

 

Vuoden tapahtuma: MM-kilpailut 2023, Tampere

Tampereella syyskuussa 2023 järjestetyt MM-kilpailut olivat ensimmäiset laatuaan Suomessa, ja tapahtuma oli menestyksekäs sekä näkyvyyden kannalta Suomessa, mutta saivat myös erinomaista palautetta maailmalta huippuluokan järjestelyistään.

 

Vuoden seura-aktiivi: Satu Kokko, Taekwon-Do Akatemia

Satu Kokko on noussut merkittävään rooliin niin Taekwon-Do Akatemian hallinnossa kuin opettajanakin. Oman kilpailu-uransa ohessa hän tekee paljon töitä seuran kehittämiseksi ja erityisesti seuran teknisen komitean koordinaattorina edesauttaa myös seuran opettajien tason kehittymistä ja ylläpitämistä. Lisäksi Satu on toiminut aktiivisesti SITF:n harrasteliikuntavaliokunnassa ja eettisessä ja kurinpidollisessa valiokunnassa, ja aloitti myös hallituksen jäsenenä vuoden 2024 alusta. Satu on lisäksi vuodesta 2023 ollut myös Euroopan AETF-liiton naisten komitean jäsen.