Kuva: Markku Rantanen / SITF

Oletko kiinnostunut valokuvauksesta ja haluaisit kehittää itseäsi kuvaajana? Kiinnostaako urheilukuvaus? Haluatko pystyä tuomaan Taekwon-Do-kuviisi lisää vetovoimaa?

Valokuvien jatkuva virta tekee haastavaksi erottua kuvatulvasta. Valokuvauksellisilla asioilla voi saada kuitenkin paljon aikaan kuvansa näkyvyyden ja visuaalisuuden parantamiseksi, jotka lisäävät kuvan vaikuttavuutta. Koulutuksessa keskitytään erityisesti näihin osa-alueisiin. Erilaiset leirit, kilpailut ja muut tapahtumat tarjoavat loistavia tilaisuuksia päästä kuvaamaan lajista näyttäviä kuvia.

Suomen ITF Taekwon-Do ry järjestää aivan MM-kisojen alla lauantaina 2.9.2023 urheiluvalokuvauskoulutuksen. Koulutus järjestetään MM-kisapaikkana toimivan Tampereen messu- ja urheilukeskuksen neuvottelutilassa. Koulutukseen voi osallistua myös Zoom-etäyhteydellä.

Kouluttajana toimii monelle Taekwon-Do-taustastaan tuttu sabumnim Olli Leino, joka toimii Kameraseura ry:ssä kouluttajana ja on ollut mm. toteuttamassa videotuotantoa Taekwon-Don arvokilpailuista ITF:lle.


Olli Leino

Olen tehnyt monipuolisesti töitä valokuvauksen ja videokuvauksen alalla. Kuvaan säännöllisesti useita eri urheilulajeja kansallisissa ja kansainvälisissa tapahtumissa. Olen Suomen luonnonvalokuvaajat ry:n hallituksessa ja toimin kouluttajana Kameraseurassa. Olen tehnyt videotuotantoa Taekwon-Do arvokilpailuista yli kymmenen vuotta. Minua kiinnostaa erityisesti valokuvan vaikuttavuuden ja visuaalisuuden kehittäminen.


Koulutuksen sisältö

  1. Urheilukuvan käyttötarkoitus
  2. Kuvaus- ja kameratekniikkaa
  3. Visuaalisen kuvan tekijöitä
  4. Kuvaaminen tapahtumassa
  5. Workflow ja editointi

Kuvien editointia opetellaan Adoben ohjelmistoa käyttäen, mutta suurin osa editoinnista onnistuu muillakin ohjelmilla. Koulutuksessa tutustutaan lyhyesti videokuvauksen ja videotuotannon perusteisiin.

Osallistujat voivat lähettää 30.8. asti kouluttajalle (oeleino@gmail.com) urheilukuviaan 1-3 kpl etukäteen joita voidaan käyttää käytännön esimerkkeinä.

Kenelle?

Koulutus on suunnattu valokuvauksen harrastajille ja muille, joilla on ainakin jonkin verran kokemusta valokuvauksesta ja järjestelmäkameran käsittelystä. Kamerateknisiä perusasioita käydään läpi osallistujien kiinnostuksen ja tarpeen mukaan.

Hinta ja ilmoittautuminen

Aika: 2.9.2023 klo 16:00 alkaen (kesto noin 2h)
Paikka: Tampereen messu- ja urheilukeskus ja Zoom-etäyhteys
Osallistumismaksu: 20 €/hlö, veloitetaan seuroittain jälkikäteen
Ilmoittautuminen: Seuroittain TKDMAN:iin viimeistään 31.8.2023 klo 23:59 mennessä. HUOM: TKDMAN:ssa on omat ilmoittautumiset paikan päällä osallistuville (24 paikkaa) ja etänä osallistuville (100 paikkaa).

Paikan päällä osallistuville lähetetään saapumisohje ja etänä osallistuville Zoom-linkki ilmoittautumisajan päätyttyä.

Koulutuksen järjestää Suomen ITF Taekwon-Do ry:n Viestintä- ja markkinointivaliokunta.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja: Ari Kairala, ari.kairala@taekwon-do.fi