Kuva: Hellu Hanhikangas / SITF

Aina yhtä värikäs ja tapahtumarikas NIK-KO Roma Open kisattiin seitsemännen kerran Italian pääkaupungin sykkeessä 16.-17.3.2024. Paikalla oli peräti 1289 ilmoittautunutta kilpailijaa 58 seurasta ja 15 maasta. Tuomareita paikalla oli 41. Suomea kisoissa edusti Jyväskylän ITF Taekwon-Do kuudella kilpailijalla.

Kisan järjestäjinä toimivat suurmestari Willem Bos, mestarit Stefano Minotti ja Leandro Iagher, sekä sabum Paolo Gentile ja Tiziana Mimmocchi.

Tuomaripula vaivasi

Tuomaripula vaivasi näitä kisoja, jonka vuoksi kehät toimivat pääosin alimiehityksellä, päivät venähtivät yliajalle ja tuomarit joutuivat työskentelemään pitkiä jaksoja lähes tauotta. Tuomarityöskentelyyn toi omat haasteensa myös monen tuomarin kokemattomuus, sillä paikalla oli useita ensikertalaisia. Tämä johti otteluiden kohdalla ajoittain liian kovaan, ja varsinkin erien loppua kohden kovenevaan kontaktiin. Koska liikesarjat ja ottelut käytiin lähinnä vain kolmen kehätuomarin voimin, myös suoritusten tarkka pisteytys hankaloitui.

Kisa veti kuitenkin tälläkin kertaa kovan kansainvälisen kattauksen kilpailijoita, aina Yhdysvalloista ja Taiwanista saakka. Eri kategorioissa riitti osallistujia sekä junioreiden, että senioreiden sarjoissa. Tupa oli ääriään myöten täynnä kilpailijoita, valmentajia ja kannustajia, joka takasi kisoille aamusta iltaan jatkuneen vauhdikkaan ja välistä jopa korvia huumaavan äänekkään ilmapiirin.

Jyväskylään kisakokemusta ja mitaleita

Viikonlopun kruunasi Jyväskylän Vilma Kilpalan ja Terhi Partasen saavuttama upea kaksoisvoitto naisten punaisten vöiden liikesarjakilpailussa. Myös Jyväskylän Erika Kiviniemi teki mahtavan suorituksen kahdella kullallaan pre-junioreiden sarjoissa, alle 44kg ylempien vöiden ottelussa ja 1.-2. danin liikesarjoissa. Onnittelut menestyksestä!

Niille, jotka kaipaavat kansainvälistä kisakokemusta, Roma Open on edelleen varteenotettava vaihtoehto: yllätyksiä ja odottamattomia tilanteita ei puutu, kuten ei puutu vastustajiakaan. Vauhdikas meno ei jätä ketään kylmäksi. Jos näissä kisoissa pystyy keskittymään suoritukseensa kaikkien häiriötekijöiden keskellä, pystyy todennäköisesti suoriutumaan kunnialla mistä kisasta tahansa!

Lämminhenkisyyttä ei haasteista huolimatta tälläkään kertaa puuttunut, ei varsinkaan tuomareiden välillä. Jos jossakin tuntee itsensä lämpimästi tervetulleeksi, niin nimenomaan Roma Openissa. Tunnelmaltaan kisat ovat edelleen vailla vertaistaan, ja juuri tämä välitön tunnelma ja ystävällisyys on syy minkä vuoksi pitkät, hektiset päivät tuntuvat aina kaiken hermojen kiristelyn arvoiselta.

Tuomaripula korjattunee ensi vuoden kisoihin mennessä, joten Roma Open pitänee paikkansa yhtenä mielenkiintoisimmista kansainvälisistä kilpailuista Euroopassa. Jos ei, vaarana on kasvavat tuomarivirheet ja niiden rinnalla koveneva ottelukontakti, joka voi pahimmillaan johtaa turhiin loukkaantumisiin – asia, joka pitää paikkaansa kisan kuin kisan kohdalla.

Poikkeuksena aikaisempaan, Roma Openissa oli tällä kertaa mukana myös joukkueliikesarjat ja -ottelu. Myös ensi vuoden kisoissa joukkueet pääsevät kehään, joten tämä jokseenkin harvinaislaatuinen kilpailumahdollisuus kannattaa pistää kalenteriin, jos kaipaa kokemusta kansainvälisistä joukkuekilpailusta!

Lisäksi järjestäjät lupaavat jälleen myös ensi vuodelle uusia tapoja kisata, joten Roma Openia kannattaa pitää silmällä, jotteivat herkulliset kilpailumahdollisuudet mene sivu suun!

Teksti & kuvat: Hellu Hanhikangas / SITF

Kisojen kaikki tulokset löydät täältähttps://www.handlesport.com/event/view?id=32 

Lisää kuvia

Selaa SITF:n kuvapankissa