Kuva: Markku Rantanen / SITF
Taekwon-Do Center Ylöjärven järjestämä Pikku Tiikeri Cup sekä SITF:n värivyö- ja joukkuekilpailut keräsivät lauantaina 13.11.2021 osallistujia eri puolelta Suomea. Pikku Tiikeri Cup on Suomen suurin erityisesti lapsille ja nuorille suunnattu vuosittainen Taekwon-Do-tapahtuma, joka viime vuonna jäi väliin koronaviruspandemian vuoksi. Tauon jälkeen kilpailut järjestettiin tarkasti vallitseva koronavirustilanne huomioiden, josta kertoi kilpailusarjojen läpikäynti porrastetusti ja näkyvimpinä tummiin pukuihin sonnustautuneiden tuomareiden hengityssuojaimet.

Sarjoja lapsille – mutta myös aikuisille

Pikku Tiikeri Cupissa kilpailtiin B-, C- ja D-junioreille, sekä sovelletun Taekwon-Don sarjat. Värivyö- ja joukkuekilpailuissa kisattiin lisäksi myös A-junioreiden sarjat, 18-35-vuotiaiden sarjat, sekä uutuutena sarja 36-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Kaiken kaikkiaan tapahtuma keräsi yhteensä 113 osallistujaa eri puolilta Suomea. Osallistujia nähtiin Ylöjärven lisäksi Tampereelta, Sastamalasta, Helsingistä, Vantaalta, Espoosta, Kirkkonummelta ja Jyväskylästä.

Nuorimmat kilpailijat tapahtumassa olivat 4-vuotiaita ja mukana oli useita ensikertalaisia. Ylöjärven liikuntakeskus täyttyi riemunkiljahduksista ja innostuneesta kisatunnelmasta, monen osallistujan onnistuessa ylittämään omat odotuksensa. Riippumatta kisasuorituksesta kukaan ei joutunut Pikku Tiikeri Cupista lähtemään kotiin tyhjin käsin, sillä kaikki osallistujat palkittiin osallistumismitalilla.

Parhaiten kisoissa menestyi järjestäjäseura Taekwon-Do Center 20:lla kullalla, 22:lla hopealla ja 18:sta pronssilla. Toiseksi sijoittui hienosti Jyväskylä ITF Taekwon-Do 14:sta kullalla, 10:llä hopealla ja 4:llä pronssilla. Kolmas oli Tampereen Taekwon-Do seura 6:lla kullalla, 2:lla hopealla ja 4:llä pronssilla. Sovelletun Taekwon-Don tuomarointi ja muut järjestelyt keräsivät paikan päällä paljon kiitosta. Mm. sarjojen järjestely huomioi hyvin kilpailijoiden eroja ja samaan aikaan kisakokemus pidettiin mahdollisimman samanlaisena muihin sarjoihin verrattuna, alkaen aina lämmittelystä. Kaikki tulokset näet sivun lopussa olevasta liitteestä.

Kisakokemuksia rennossa ilmapiirissä

”Tämä tapahtuma on ollut meille joka vuotinen kohokohta, etenkin valkovöisille uusille harrastajille. Koronapandemian aiheuttaman välivuoden jälkeen oli mahtava nähdä kisakeskus täynnä hyvää meininkiä”, kommentoi Takwon-Do Center Ylöjärven puheenjohtaja Tarja Korhonen. ”Olemme pyrkineet rakentamaan rennon tapahtuman, joka tarjoaa matalan kynnyksen kaikille harrastajille kokeilla kilpailua ja innostaa mahdollisesti lähtemään muihinkin kisoihin”, Korhonen jatkaa.

Seuraavan kerran Taekwon-Dossa kilpaillaan tammikuussa, kun Akatemia Open kokoaa lajin harrastajia Ouluun. Sen jälkeen jo helmikuussa onkin edessä lajin tärkein tapahtuma, mustien vöiden SM-kilpailut ja värivöiden Helmi Cup Torniossa.

Tulokset, Pikku Tiikeri Cup & SITF:n värivyö- ja joukkuekilpailut 2021 (PDF)