Mestari Mikko Allinniemi. Kuva: Ari Kairala / SITF

Suomeen saatiin lajimme historian toinen 8. Dan -vyöarvo Taekwon-Dossa, kun mm. Taekwon-Do Akatemian päävalmentajana tunnettu mestari Mikko Allinniemi osallistui menestyksekkäästi 29.6.2024 Tokiossa, Japanissa järjestettyyn dan-kokeeseen.

Dan-koe järjestettiin kansainvälisen opettajaseminaarin, IIC:n yhteydessä ja sen arvostelivat kansainvälinen maailmanliiton teknisen komitean puheenjohtaja, suurmestari Héctor Marano 9. Dan teknisen komitean jäsen, suurmestari Ung Kim Lan 9. Dan. Koe meni hyvin ja suorituksesta tuli paljon kehuja ja hyvää palautetta. 


Tuore 8.Dan Mikko Allinniemi (keskellä) sekä suurmestarit Hector Marano ja Ung Kim Lan. Kuva: Mikko Allinniemi

“Oli hienoa, että pitkästä aikaa paineen alla, ja tällä kertaa vielä erityisen kovan vastuksen edessä, tuntui että onnistuin ylittämään oman tasoni. Aikaerosta huolimatta kokeessa tuntui siltä, että sekä pää ja tekniikat toimivat”, Allinniemi kommentoi.

Edellä mainittujen Jyväskylän ITF Taekwon-Don ja Taekwon-Do Akatemian lisäksi mestari Allinniemi on ollut ja on vaikuttamassa useammassa muussakin seurassa. Voit lukea mestarin henkilöesittelyn Taekwon-Do Lifen numerosta 2/2017.

Suomen ITF Taekwon-Do onnittelee lämpimästi sahyunim Allinniemeä upeasta suorituksesta!

Sahyunim Mikko Allinniemi, 8. Dan

  • Seura: Taekwon-Do Akatemia (lisenssiseura)
  • Aloittanut lajin: 1987 Tampereella
  • 1.Dan vuonna: 1992

 

Teksti: Ari Kairala / SITF