SITF:n puheenjohtajan nuija

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n kevätkokous pidettiin 18.5.2024 Vexve Areenalla Sastamalassa, sekä etänä Zoom-yhteydellä. Yleiskokoukset, joita järjestetään sääntömääräisesti kaksi – kevätkokous ja syyskokous, ovat SITF:n ylin päättävin elin. Äänivaltaa niissä käyttävät seurojen asettamat kokousedustajat.

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat, joihin kevätkokouksen osalta kuuluu edellisen vuoden tilinpäätöksen, tilintarkastajien lausunnon sekä toimintakertomuksen esittely ja vahvistaminen, sekä vastuuvapauden myöntäminen edellisen vuoden hallitukselle. Puhtaaksi kirjoitettu kokouksen pöytäkirja ja edellä mainitut asiakirjat ovat nähtävissä TKDMAN:in Dokumenttivarastossa. Ohessa kooste tärkemmistä muista kokouskuulumisista.

Valiokuntavastaavat kaudelle 2025-2026

Kokouksessa valittiin valiokuntavastaavia eri valiokuntien johtoon seuraavalle kaksivuotiskaudelle 2025-2026, SITF:n nykyisen organisaatiokaavion mukaisesti.

Harrasteliikuntavaliokunta


Kuva: Krista Mäkisen kotialbumi

Harrasteliikuntavaliokunnan (Haliva) uudeksi valiokuntavastaavaksi valittiin Krista Mäkinen Tampereen yliopiston Taekwon-Dosta.

Viestintä- ja markkinointivaliokunta

Viestintä- ja markkinointivaliokunnan (Vima) valiokuntavastaavaksi valittiin jatkamaan Ari Kairala, Taekwon-Do Akatemiasta.

Koulutusvaliokunta

Koulutusvaliokunnan (Kova) valiokuntavastaavaksi valittiin jatkamaan Henni Ylimäinen, Taekwon-Do Torniosta.

Opettajavaliokunta

Opettajavaliokunnan (Ova) valiokuntavastaavaksi valittiin jatkamaan Saija Aalto Tigers Taekwon-Do Tampereesta ja tekniikkavastaavana jatkaa Thierry Meyour Black Eagle Taekwon-Dosta.

Seurakehitysvaliokunta

Seurakehitysvaliokunnan (Seke) valiokuntavastaavaksi valittiin Henri Savilampi, Taekwon-Do Akatemiasta.

Eettinen ja kurinpidollinenvaliokunta

Eettisessä ja kurinpidollisessavaliokunnassa (Etku) ei ole valiokuntavastaavaa, vaan valiokuntaa johtaa sen jäsenistönsä keskuudesta valitsema puheenjohtaja. Tällä hetkellä puheenjohtajana toimii Jutta Aartola. Valiokunnan nykyisistä jäsenistä valittiin jatkaviksi Jutta Aartola Arctic Taekwon-Dosta ja Milla Suorsa Jyväskylän ITF Taekwon-Dosta. Loput jäsenet valitaan syyskokouksessa.

Lämpimät onnittelut kaikille eri tehtäviin valituille!

Hae avoimeksi jääneisiin valiokuntapaikkoihin syyskokousen mennessä

Kilpailu- ja tuomarivaliokunnan (Kituva) vastaavan valinta siirrettiin syyskokoukseen. Valiokuntavastaavana toimii tällä hetkellä Lasse Kuusisto. Edellä mainitun mukaisesti myös eettisen- ja kurinpidollisen valiokunnan loput jäsenet valitaan syyskokouksessa. Näistä paikoista kiinnostuneet voivat asettua ehdolle sähköpostilla osoitteeseen hallitus@taekwon-do.fi.

Tulevia tapahtumia

Kevätkokous myönsi vuoden 2025 SM- & HelmiCup-kilpailuiden järjestämisoikeuden Sastamalan Taekwon-Do seura ry:lle.

Lisäksi kokoukselle esitettiin tiedoksi, että SITF esittää kansainvälisen senioreiden Taekwon-Do-harrastamiseen keskittyvän kurssin, International Harmony Coursen järjestämistä. Järjestäväksi seuraksi valittiin Taekwon-Do Center Ylöjärvi ry.

Jyväskylän ITF Taekwon-Do ry on puolestaan valittu International Kids Coursen järjestäjäksi jo aiemmassa SITF:n yleiskokouksessa, mutta nyt kokoukselle esitettiin tiedoksi uusi ajankohta, 15.-16.3.2025. Ajankohta odottaa vielä vahvistusta ITF:ltä.

Lämpimät onnittelut ja menestystä järjestelytyöhön kaikille mainituille seuroille!

Järjestääkö teidän seuranne seuraavan SITF:n suurleirin?

Suomen ITF Taekwon-Don valtakunnallisen Suurleirin järjestäjäksi ei kevätkokoukseen mennessä – eikä paikanpäälläkään kokouksessa, hakenut yhtään seuraa. Olisiko teidän seuranne siis se, joka järjestää SITF:n Suurleirin vuonna 2025 yhteistyössä SITF:n kanssa 13.-15.6.2025?

Suurleiri järjestetään vuosittain viikkoa ennen juhannusta ja se on järjestetty tähän mennessä kolme kertaa. Vuonna 2022 Peurungalla, Jyväskylän ITF Taekwon-Don toimesta, vuonna 2023 Varalan urheiluopistolla, Tampereella, Taekwon-Do Centerin ja Sastamalan Taekwon-Do seuran yhteistyönä sekä tänä vuonna Taekwon-Do Akatemian järjestämänä Vuokatissa, Sotkamossa.

Leirin osallistujamäärä on kasvanut joka vuosi ja tänä vuonna Vuokatissa meitä oli jo yli 120. Leirin järjestämisoikeus myönnetään seuralle, mutta toinen järjestäjäosapuoli on SITF, joka on esimerkiksi tukenut aiempien leirin markkinointiin liittyvää käytännön työtä.

Vuoden 2025 Suurleirin järjestäjän valinta siirtyy siis SITF:n syyskokoukseen. Seurat voivat asettua ehdolle järjestäjäksi ilmoittautumalla sähköpostilla osoitteeseen hallitus@taekwon-do.fi. Myös lisätietoja Suurleirin vaatimuksista ja järjestelyistä saa hallitukselta.