Vuoden 2017 ansioituneimmat toimijat palkittiin perinteisesti SM- ja Helmi Cup -kilpailujen yhteydessä.

Vuoden kilpailija

Jari Ramberg, Arctic Taekwon-Do

Rovaniemellä harjoitteleva Jari on saavuttanut huomattavaa kisamenestystä paitsi kansallisella myös kansainvälisellä tasolla ja teki suomalaista Taekwon-Do-historiaa vuonna 2017 voittamalla miesten ottelun EM-kultaa sekä MM-hopeaa. Hän on kaikkien aikojen menestynein suomalainen maailmanmestaruustason miesottelija. Jarin on onnistunut yhdistää kovaan ja määrätietoiseen harjoitteluun myös lakiopinnot. Lisäksi hän on ahkera koutsi Arctic Taekwon-Dossa.

Vuoden tuomari

Jukka Ahola, Oulun ITF Taekwon-Do

Jukka on aina säntillinen ja oikeudenmukainen tuomari, joka ottaa lämpimästi huomioon niin suuret kuin pienetkin kilpailijat. Hänellä on lämminhenkinen ja opastava asenne tuomarointiin.

Vuoden juniori

Thomas Maffei, Black Eagle Taekwon-Do Tampere

Thomas lukeutui vuoden 2017 tulokkaiden joukkoon, ja hän osoitti taitonsa heti ensimmäisissä MM-kilpailuissaan etenemällä poikien sarjassa aina finaaliin saakka. Thomas voitti hopeaa vuoden 2017 MM-kilpailuissa, jotka olivat hänelle ensimmäiset kilpailut mustien vöiden sarjassa. Tälle pojalle povataan huikeaa tulevaisuutta!

Vuoden vaikuttaja

Pauliina Hietaniemi, Tampereen Taekwon-Do seura

Pauliina on tehnyt valtavan työn liiton valmentaja- ja juniorikoulutusvastaavana, sillä hän on vienyt liiton uutta koulutusjärjestelmää harppauksin eteenpäin. Pauliina on aina iloinen, ja hänellä onkin hyvin positiivinen ja tarttuva ote asioihin sekä elämään yleensä – unohtamatta pientä jekkuilua aina, kun sille löytyy sopiva rako!

Vuoden valmentaja

Pekka Varis, Tampereen Taekwon-Do seura

Pekka päätti juuri kymmenen vuoden uran maajoukkueen valmennustiimin johdossa. Sinä aikana Suomen maajoukkue kasvoi ja kehittyi kohti huippua Pekan varmassa otteessa. Hänen ansiokas uransa maajoukkueen johdossa tuli päätökseen vuoden 2018 MM-kilpailujen yhteydessä. Vuosikymmenen ajan Pekka luotsasi maajoukkuetta suurella sydämellä ja aina pilke silmäkulmassa, ketään väheksymättä tai unohtamatta. Hän on ehdottomasti palkitsemisen arvoinen valmentaja!

Vuoden tapahtuma

Murskausleiri, Jyväskylän ITF Taekwon-Do

Jyväskylän seuran järjestämän murskausleirin opettajana toimi Jouni Aartola, ja osallistujat kiittelivätkin Aartolan kokonaisvaltaista ja yksityiskohtaista opetusta. Hän muun muassa antoi jälkikäteen kaikille osallistujille tarkat muistiinpanot tekniikoista. Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja kaivattu, minkä lisäksi teemaleiri oli kysytty, toivottu ja kehuttu.

Vuoden palkitut

Kuvat: Inka Khanji