Murskausleiri toi harrastajille mahdollisuuden päästä kokeilemaan omia rajojaan ja haastamaan ennätyksiä.

Jyväskylässä järjestettiin jo toista kertaa murskausleiri lauantaina 11. helmikuuta 2018. Tänä vuonna tapahtumapaikkana toimi Vaajakosken liikuntahalli.

Toivottu teemaleiri sai jatkoa

Leirin järjesti Jyväskylän ITF Taekwon-Do ry ja leirin opettajina toimivat edellisvuoden tapaan Arctic Taekwon-Don sabum Jouni Aartola, 5. Dan, sekä uutena opettajana itseoikeutetusti Suomen voimamurskaushirmu, Tampereen Taekwon-Do seuran boosabum Kalle Kivioja, 2. Dan.

Edellisvuoden palautekyselyn ja toisaalta osallistujatavoitteen nousun perusteella leiri järjestettiin aiempaa suuremmissa tiloissa ja leiriä varten paikalle saatiin myös viisi virallista voimamurskauksen kisatelinenettä. Kisatelineiden lisäksi leirillä käytettiin perinteisiä puolapuutelineitä, joten suorituspaikkoja oli sopiva määrä, eikä jonossa odotteluun kulunut liikaa aikaa.

Leirille osallistui tänä vuonna 60 innokasta harrastajaa ympäri Suomea, minkä lisäksi mukana oli myös harrastajat Saksasta ja Belgiasta. Viime vuoden tapaan myös WT Taekwondo oli edustettuna, sillä mukana oli Jyväskylän Mukwanista viisi henkilöä.

Omat ennätykset uusiksi

Leiri koostui kolmesta harjoituksesta joista ensimmäinen käsitteli käsitekniikoita ja toinen jalkatekniikoita. Viimeissä harjoutuksessa leiriläiset pääsivät kokeilemaan erikoisia vyöarvokohtaisia murskaustekniikoita puulautoihin.

– Leirin tarkoituksena on voimamurskaus eli testata kuinka paljon voimaa saadaan vartalosta ulos. Tarkoitus on myös opetella tekniikkaa, jolla edellä mainittu tavoite toteutuu. Voimamurskaus ei ole kovetusharjoittelua, sillä kovetusharjoittelu on pitkäjänteistä toimintaa joka ei tapahdu voimamurskaustelineen ja maksimilautanipun edessä, muotoilee Aartola.

Murskausleiri 2018

Leirillä suositeltiin käytettäväksi suojavarusteita kuten kenkiä, hanskoja ja siteitä. Järjestäjien iloksi ohjeet oli kuunneltu, ja salissa näkyikin kaikenlaisia suojia sekä siteitä. Suojavarusteiden ansiosta leirillä vältyttiin suuremmilta tapaturmilta. Jääpusseja tietenkin kului, mutta se kuuluu asiaan.

Voimamurskausosion päätteeksi Jouni Aartolan kysymykseen, kuinka moni rikkoi omat ennätyksensä, nousi monta kättä pystyyn vastaukseksi.

Tavoitteena kaksipäiväinen leiri

Leiri oli onnistunut, mutta järjestäjillä on yhä tavoite kehittää tapahtumaa. Lauantain oppien mukaan aina voi oppia lisää, ja aina kannattaa toistaa jo opittua.

– Leirillä neuvotaan ja opetellaan tekniikkaa niin, että osallistujien kapasiteetista saadaan kaikki irti. Kun maksimi on saavutettu ja tekniikka on täydellinen, on vaihtoehtona vain kapasiteetin lisääminen, Kalle Kivioja sanoo.

Murskausleiri 2018

Leiri saa jatkoa myös vuonna 2019, jota ajatellen tavoite on jo selvä: tapahtuman yleisen kehittämisen lisäksi tarkoituksena on tehdä leiristä kaksipäiväinen. Se mahdollistaa aiempaa paremman mahdollisuuden syventyä tarkemmin teknisiin yksityiskohtiin.

– Kun aikaa on enemmän, voimme myös neuvoa millaisella oheisharjoittelulla edellä mainittua kapasiteettia voidaan nostaa, toteavan leirin opettajat Aartola ja Kivioja.

Kiitoksia kaikille leirille osallistuneille, opettajille sekä talkooväelle! Ensi vuonna uudestaan, mahdollisesti kahden päivän murskajaisten merkeissä

Katso kuvat murskausleirin hulinoista!

 

Teksti: Ari Suorsa / Jyväskylän ITF Taekwon-Do
Kuvat: Jyväskylän ITF Taekwon-Do ja Jari Harjunpää