Kuva: Joni Tuohimaa / SITF

Taekwon-Don SM-kilpailut ja HelmiCup 2023 kilpailtiin onnistuneesti Kempeleessä Linnakangastalolla 4.-5.2.2023. Taekwon-Do Akatemian ja Suomen ITF Taekwon-Don yhteistyössä Kempeleen kunnan kanssa järjestämä tapahtuma keräsi paikalle yli 180 kilpailijaa ympäri Suomen.

Mustat vyöt kilpailivat suomenmestaruuksista liikesarjoissa, ottelussa, voimamurskauksessa, erikoistekniikoissa ja ilahduttavasti pitkästä aikaa nähtiin mittelöä myös näytösottelussa. Lisäksi punaisille ja mustille vöille oli tarjolla avoimet sarjat liikesarjoissa ja ottelussa.

Kilpailuissa nähtiin myös yli 36-vuotiaille suunnattuja diesel-sarjoja. Kuva: Jessika Laakkonen / SITF

Lisää värivöiden otteita nähtiin perinteisesti heille suunnatussa HelmiCupissa, jossa nähtiin laaja skaala eri ikäisiä ja vyöarvoisia harrastajia. Uutuutena tänä vuonna olivat erilliset diesel-sarjat yli 36-vuotiaille, joissa sarjojen täydentämiseksi oli mukana myös muutamia ko. ikäluokkien SM-kilpailumaksulla rekisteröityjä mustia vöitä. Osallistujat saivat valita, kilpailevatko normaaleissa värivyösarjoissa vai diesel-sarjoissa.

Taekwon-Do Akatemian Henri Savilammen ja Viivi Tuohimaan näytösottelua. Kuva: Joni Tuohimaa / SITF

Juhlava finaaligaala huipensi viikonlopun

Kyseessä olivat ensimmäiset täysin normaalilla paikallaan helmikuussa käydyt kisat sitten koronaviruspandemian alun. Kilpailujärjestäjien tarmoa järjestyspuuhissa lisäsi alkaneen vuoden merkityksellisyys lajillemme maassa, kun Taekwon-Don MM-kilpailut kisataan historiallisesti ensimmäistä kertaa koskaan Suomessa, Tampereella 4.-10.9.2023.

Kempeleen Linnakangastalon liikuntasali tarjosikin hienot puitteet kisojen järjestämiselle. Käytössämme oli mm. liikuntasalin kattava ääni- ja valojärjestelmä, ammattitason videokamera ja rakennuksen lähiverkko internet-yhteyden kera. Iso kiitos mm. näistä Kempeleen kunnalle ja Linnankankaan koululle.

Sunnuntaina kilpailut huipentuivat finaaligaalaan, jota varten salin valaistus himmennettiin ja keskimmäinen kehä kohdevalaistiin. Finaaligaalan avasi SITF:n puheenjohtaja Tanja Hammare ja juonsi Viestintä- ja markkinointivaliokunnasta, Taekwon-Do Lifen päätoimittaja sabumnim Inka Khanji. Finaaligaalaassa nähtiin kaksi avointen liikesarjojen finaalia ja kaksi avointe ottelusarjojen finaalia. Lisäksi jaettiin kaikki SM-kilpailusarjojen palkinnot.

Iso kiitos kaikille kilpailuihin osallistuneille kilpailijoille, valmentajille, tuomareille ja yleiselölle, erityisesti sen järjestelyihin osallistuneille Taekwon-Do Akatemian ja SITF:n toimihenkilöille, sekä Kempeleen kunnalle ja Linnakankaan koululle!

Löydät kilpailut tulokset Kihapp -järjestelmästä, sekä PDF-muodossa tästä.

Kempeleen kilpailut kuvina

Klikkaa tästä selataksesi SITF:n kuvapankissa


Kuvannut: Joni Tuohimaa / SITF


Kuvannut: Jessika Laakkonen / SITF
Huom: Jessikan kuvat eivät julkaisuvapaita lehdistökäytössä. Mediayhteys: jessika.laa@gmail.com