Suomalaisen Taekwon-Don suuri tapahtumavuosi 2023 pyörähti oikein kunnolla käyntiin heti tammikuussa! Ensimmäinen Euroopassa järjestetty International Adapted Course (IAC) eli kansainvälinen sovelletun Taekwon-Don ohjaajakoulutus Ylöjärvellä 28.-29.1.2023 oli menestys.

Kansainvälisen lajiliiton (ITF) koulutuksen järjestivät yhteistyössä Taekwon-Do Center Ylöjärvi ry ja Suomen ITF Taekwon-Do ry. Kouluttajana toimi ITF:n sovelletun Taekwon-Don komitean (ITF Inclusion Committee) puheenjohtaja, mestari Leonardo Oros Duek.

Koulutukseen osallistui lähes 30 harrastajaa eri puolilta Suomea, Helsingistä Rovaniemelle. Koulutuspaikkana toimi Taekwon-Do Centerin sali (dojang) Ylöjärvellä, vain 15 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta – syyskuussa järjestettävien MM-kisojen kotikaupungista.

Koulutus käynnistyi lauantaina käytännön harjoitteilla, jotka soveltuvat samalla motoristen ja sosiaalisten taitojen kehittämiseen. Päivän muissa harjoituksissa käytiin läpi tyypillisimpiä erityistarpeita ja niihin soveltuvia opetusmenetelmiä.

Yhtenä osa-alueena käsiteltiin menetelmiä, joilla vahvistetaan sekä oppilaan ja ohjaajan välistä että oppilaiden keskinäistä luottamusta. Hyvän vuorovaikutuksen merkitystä ohjaajan ja oppilaan välillä sekä ohjaajan ja oppilaan perheen välillä painotettiin.

Ensimmäisen koulutuspäivän jälkeen siirryttiin nauttimaan illallista perinteisessä suomalaisessa  miljöössä Siivikkalan saunalla. Ruokailun jälkeen antoisia keskusteluja jatkettiin savusaunassa ja ulkoporealtaassa.

Sunnuntaina koulutus jatkui käytännönläheisten harjoitusten merkeissä. Harjoitukset olivat tehokkaita mutta myös hauskoja!

Tämä IAC oli tärkeä askel ohjaajien koulutuksessa ja rohkaisemissa muokkaamaan opetusmenetelmiään niin, että jokainen voi harrastaa Taekwon-Doa ja hyötyä siitä.

Kuten mestari Duek muistutti kaikkia,

“Muistakaa kenraali Choi Hong Hin sanat – Taekwon-Do kuuluu kaikille!”

Koulutuksen päätteeksi osallistujat olivat väsyneitä mutta onnellisia sekä vakuuttuneita siitä, että nämä opit otetaan käyttöön omalla salilla.

Kurssilaisten kommentteja:

“Kurssi auttoi todella lisäämään tietoisuutta ja varmuutta toimia sovelletun ryhmän ohjaajana”

“On ollut mukava nähdä soveltuvan opetuksen rakentamista. Kuinka ensin opetetaan perustaitoja ja kuinka päästään alkuun (esimerkkien kautta). Oikein hyviä opetusmateriaaleja ja harjoituksia.“

“Tämä oli oikein hyvä kurssi ja antoi paljon työkaluja sovellettuun opetukseen”

ITF Taekwon-Do Finland ja Taekwon-Do Center haluavat ilmaista kiitoksensa Mestari Duekille inspiroivasta sovelletun Taekwon-Don kurssista. Suosittelemme tätä ehdottomasti kaikille ohjaajille. 

Taekwon-Do terveisin

 

Sabumnim Tarja Korhonen
Järjestelykomitean puheenjohtaja

 

Kuvia Ylöjärven IAC:lta

Klikkaa tästä selataksesi SITF:n kuvapankissa

Kuvannut: Markku Rantanen