Tekniikoiden yksityiskohdat laitettiin syyniin Nokialla 13.–14. tammikuuta 2018 järjestetyllä kansallisella opettajaseminaarilla.

Mukana sata mustaa ja punaista vyötä

Nokian Taekwon-Do -seura järjesti yhteistyössä Suomen ITF Taekwon-Do -liiton kanssa kansallisen opettajaseminaarin tammikuussa 2018. Mukana oli noin sata punaisen ja mustan vyön harrastajaa ympäri Suomen, ja kaksipäiväisen seminaarin aikana käytiin läpi kansainvälisten opettajaseminaarien oppeja.

Leirin opettajina toimivat liiton tekniikkavastaava mestari Thierry Meyour, 7. Dan, sekä sabum Jori Aaltonen, 6. Dan. Meyour vastasi pääosin teknisiin yksityiskohtiin paneutumisesta samalla, kun Aaltonen tarjosi harrastajille uusia ajatuksia tekniikoiden soveltamiseen itsepuolustus- ja askelottelutilanteisiin.

Toista kertaa järjestetty tapahtuma oli selvästi kehittynyt edellisvuodesta, sillä tekemisen ja uuden tiedon vastaanottamisen suhde oli aiempaa tasapainoisempi. Käytännössä siis istumista oli vähemmän ja tekemistä enemmän kuin vuotta aikaisemmin järjestetyllä yksipäiväisellä seminaarilla, mikä loi paremmat puitteet oppimiseen tekemisen kautta.

Osallistujien lisäksi myös tapahtuman vetäjät olivat tyytyväisiä seminaariviikonloppuun.

– Tapahtuma oli todella onnistunut, siitä kertoo jo se että mukana oli yli 20 opettaja. Se osoittaa, että oppimiseen on todella nälkää ja että tekemistä halutaan standardisoida Suomessa, sanoo Thierry Meyour.

– Erona edellisvuoteen oli se, että nyt oli enemmän aikaa, sillä viime vuonna NIC järjestettiin yhdessä päivässä. Viime vuoteen verrattuna taso oli hyvin paljon korkeampi, mistä syystä pystyimme keskittymään yksityiskohtiin, Meyour jatkaa.

Myös tapahtuman järjestelyistä vastannut Nokian seuran päävalmentaja sabum Joonas Helassalo, 4. Dan, iloitsi tapahtuman onnistumisesta.

– Yllätyimme, että mukana oli paljon enemmän harrastajia kuin vuosi sitten pohjoisessa, jolloin oli noin 70 osallistujaa. Tämä oli hyvä lisä.

Katso kuvat NIC:ltä!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Michael Holler