Kuva: Ari Kairala

International Taekwon-Do Federation (ITF) on kutsunut sabumnim Ismo Mäkisen, 5.Dan ensimmäisenä suomalaisena kunniagalleriaansa Outstanding personality -palkinnon saajana, kilpailijoiden kategoriassa.

ITF ylläpitää internetsivuillaan kunniagallerioita (Hall of Fame), joista ”Outstanding personalities” on yksi luokka, joka jakaantuu edelleen eri kategorioihin. Kilpailijoiden kategoriassa tämä tunnustus myönnetään urheilijalle, joka on saavuttanut poikkeuksellisia urheilusaavutuksia koko urheilijauransa ajan ja ilmentää Taekwon-Don todellisia arvoja, samalla kun hän toimii roolimallina ja inspiroi harrastajia ympäri maailmaa.

Vammalasta kotoisin oleva Ismo Mäkinen on Suomen menestynein urheilija lajissamme, joka kilpailu-uransa aikana voitti neljä perättäistä liikesarjojen maailmanmestaruutta vuosina 2003, 2005, 2007 ja 2009. Vuoden 2003 maailmanmestaruus oli kaikkien aikojen ensimmäinen suomalaisurheilijan saavuttama.

Lisäksi Mäkinen on voittanut kolme Euroopan mestaruutta vuosina 2003, 2004 ja 2006. Helposti lähestyttävänä ja kannastuvana persoonana tunnettu Mäkinen toimii nykyään yhtenä maajoukkueen valmentajista.

Palkinto myönnettiin Tampereella 6.9.2023 MM-kilpailuiden avajaisten yhteydessä. Lisäksi saman kategorian palkintomyönnettiin tilaisuudessa Italian Silvia Farigulle.

Lämpimät onnittelut sabumnim Ismo!

 

Kuva: Markku Rantanen

 

Lue lisää: Outstanding personalities, itftkd.sport >>