Suomen ITF Taekwon-Do on vakiintuneen tavan mukaan palkinnut edellisen vuoden kilpailijoita, tapahtumia, seura-aktiiveja jne. vuoden alussa. Johtuen vuoden 2020 poikkeuksellisuudesta SITF ei palkitse tällä kertaa perinteisten nimikkeiden mukaisia palkintoja, vaan palkinnon saajiksi on valittu useita positiivisia valonpilkahduksia ja onnistumisia tittelillä “Vuoden Taekwon-Do-teko 2020”. Vuonna 2021 pyrimme palaamaan perinteiden mukaiseen palkitsemiseen, jos seurojen ja liiton toiminta pääsee jälleen käynnistymään kunnolla uudelleen.

Vuoden Taekwon-Do-teot 2020:

Roope Huuhtasen 1.Dan

Roope Huuhtanen, Taekwon-Do Akatemia

Periksiantamattoman elämänasenteensa vuoksi Roope on tuonut Taekwon-Dolle vuonna 2020 ennen näkemätöntä näkyvyyttä Suomessa, niin paikallisessa kuin valtakunnallisessa mediassa. Vuoden aikana olemme päässeet lukemaan hänen tarinaansa valkoiselta vyöltä aina mustalle vyölle saakka.

Roopen tarina inspiroi nykyisiä ja tulevia harrastajia ja avaa ovia uusille tavoille harrastaa ja edetä Taekwon-Dossa. Lue lisää Roopesta Taekwon-Do Lifen numerosta 2/2020.

Kihapp-kilpailujärjestelmän käyttöönotto

Kilpailu- ja tuomarijaos

Siirtyminen Suomen ITF Taekwon-Don kilpailuissa Kihapp-kilpailujärjestelmän käyttöön on nostanut lajiliittomme kilpailut järjestelyiden ammattimaisuudessa uudelle tasolle. Järjestelmä nopeuttaa toimihenkilöiden ja tuomareiden työtä sekä sujuvoittaa kilpailuiden etenemistä. Yleisön ja valmentajien puolestaan on mahdollista seurata kilpailun etenemistä ja tuloksia reaaliajassa.

Vaikka Kihapp ehti olla käytössä liiton virallisena kilpailujärjestelmänä vain vuoden 2020 SM-kilpailuissa ja HelmiCupissa ennen koronapandemiaa, ovat käyttäjäkokemukset uudesta järjestelmästä olleet yksinomaan positiivisia.

Suomen ITF Taekwon-Don podcast ja Youtube-kanava

Viestintä- ja markkinointivaliokunta & tekninen valiokunta

Koronapandemian iskettyä Suomen ITF Taekwon-Don viestintä- ja markkinointivaliokunta tarttui toimeen lajitiedon jakamiseksi harrastajille ympäri maata. Ensimmäisenä toimena syntyi Suomen ITF Taekwon-Don podcast, jossa julkaistiin 24-osainen sarja “Tiesitkö tätä liikesarjoista?”

Jatkona podcastille alkoi syksyllä liikesarjavideosarja yhteistyössä teknisen valiokunnan kanssa. Videoilla tuodaan yhtä aikaa esille niin lajiliittomme opettajia kuin lajimme liikesarjojakin.

Molemmat projektit ovat olleet suuri ponnistus, joka on näkynyt paitsi liiton, myös seurojen sosiaalisessa mediassa ja viestinnässä.

Seurojen digiloikka

Suomen ITF Taekwon-Don jäsenseurat

Kun koronapandemia iski maaliskuussa 2020 Suomeen, harrastustoiminta salissa loppui kuin seinään. Liittomme seurat olivat kovan paikan edessä, mutta vuoden 2020 aikana seura toisensa jälkeen otti suuren harppauksen eteenpäin ja siirsi osan toiminnastaan verkkoon.

Vuoden mittaan jäsenseuramme ovat järjestäneet erilaisia nettitreenejä joko livenä, tallenteilla tai treeniohjeilla, osallistuneet koulutuksiin, keskustelleet ja vaihtaneet kokemuksia seurafoorumissa sekä kilpailleet etäliikesarjakilpailuissa.

Myös seurojen hallintoa, viestintää ja kehittämistyötä on viety entistä enemmän sähköiseen muotoon. Kiitämme lämpimästi jäsenseurojamme erinomaisesta sopeutumisesta poikkeukselliseen tilanteeseen ja onnittelemme kaikkia digiloikan jo ottaneita seuroja. Toivottavasti digiloikasta jää hyviä käytänteitä seurojen arkeen myös pandemia-aikojen jälkeen.