Vuoden 2019 palkitut julkistettiin helmikuussa 2020 järjestettyjen SM- ja Helmi Cup -kilpailujen yhteydessä. Palkitut valittiin liiton jäsenten antamien äänien perusteella, ja ääniä annettiin kaikissa kategorioissa yhteensä 1 252.

Vuoden kilpailija: Antti Rintanen

Super-Antti voitti ottelun MM-kultaa kovassa ottelusarjassa ja EM-hopeaa vuonna 2019. Ensimmäinen suomalaisen miehen ottelun maailmanmestaruus. Suuri merkitys lajillemme Suomessa. Huikea esikuva ja esimerkki siitä, että kaikki on mahdollista. Esimerkillinen urheilija, joka oman kilpauran lisäksi käyttää aikaa myös opettamiseen.

Vuoden tuomari: Saija Aalto

Arvostettu ja aktiivinen, maailmanluokan tuomari niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Sekä MM- että EM-kisoissa vastuullisissa rooleissa. Paikalla myös niin pienissä kuin isoissakin valtakunnallisissa kisoissa. Tehtävässään Saija on kärsivällinen, tarkka ja neuvoo aina muita kysyttäessä. Lisäksi Saija valittiin tänä vuonna ensimmäisenä suomalaisena ITF:n komitean jäseneksi tuomarikomiteaan. Aktiivinen tuomarointi niin arvokisoissa kuin pienimmissäkin kotimaan kisoissa.

Vuoden juniori: Miro Ikäheimonen

Maailmanmestaruus junioripojat liikesarjat 2. Dan. Tehnyt valtavan työn lyhyessä ajassa. Miro on noussut rytinällä suomalaisen Taekwon-Don kärkinimiin ja on nuoresta iästään huolimatta näyttänyt osaamistaan niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin, viimeisimpänä maailmanmestaruus keväällä Saksassa. Ikäheimonen on erinomainen esimerkki siitä, miten työllä ja taidolla pääsee pitkälle. Lisäksi hänet tunnetaan ystävällisenä treenikaverina, joka on erinomainen esimerkki nuorille. MM-kultamitalisti, joka treenaa paljon itsenäisesti ja on selkeästi sitoutunut treenaamiseensa. Tulokset puhuvat puolestaan.

Vuoden vaikuttaja: Henni Ylimäinen

Tehnyt erittäin ison ja kovan työn uuden koulutusjärjestelmän ja materiaalin luomisessa! Uutena koulutusvastaavana laittanut hihat heilumaan ja tiiminsä avulla saanut ensimmäisen osan liiton omasta, odotetusta, koulutusjärjestelmästä seurojen käyttöön kesällä 2019, joita järjestettiin Jyväskylässä ja Torniossa. Hän on myös toiminut liiton yhteyshenkilönä ja kouluttajana kamppailulajien yhteisissä koulutuksissa ja tapahtumissa ja on lyhyessä ajassa luonut itselleen vahvan toimijaverkoston ympärilleen. Vaikuttaja valtakunnallisesti SITF:n hallituksen jäsenenä ja koulutusvaliokunnan vetäjänä. Paikallisesti suuri panos omassa seurassaan puheenjohtajana ja opettajana sekä pohjoisen Taekwon-Do-yhteisön hengenluojana.

Vuoden valmentaja: Thierry Meyour

Mestarin MM-kisoissa 2019 luotsaama joukkue onnistui yli odotusten, upeat tulokset EM- ja MM-kisoista. Kilpailijat ja maajoukkue ovat saavuttaneet huipputuloksia mestari Meyourin johdolla. Maajoukkueen päävalmentajana on onnistunut huomioimaan ja kannustamaan niin vanhoja konkareita kuin uusiakin tulokkaita tasapuolisesti.

Vuoden tapahtuma: Kansainvälinen Do-kurssi Oulussa

Taekwon-Do Akatemia järjesti Suomen ITF Taekwon-Do ry:n kanssa yhteistyössä kolmannen kansainvälisen Do -kurssin (International Do Course, IDC) Oulussa. Kaksipäiväisen tapahtuman järjestelyt osuivat nappiin ja tunnelma oli lämminhenkinen. Kansainvälisten tapahtumien järjestäminen vaatii seuralta aina ison työpanoksen ja suuri kiitos tästä Taekwon–Do Akatemialle. Hienoa, kun Akatemian väki toi seminaarin myös Suomeen! Taekwon-Do harjoittelun erittäin tärkeän, mutta välillä vähälle huomiolle jäävän osa-alueen seminaari asiantuntevien mestareiden vetämänä. Do-seminaari oli hyvin ainutlaatuinen kokonaisuus, josta seuramme läsnäolijat olivat todella otettuja ja innostuneita. Tällaisia seminaareja kaivattaisiin lisää! Historiallinen tapahtuma, kaikkien aikojen suurin Do-seminaari maailmassa ja 3. uuden konseptin mukainen kurssi.

Vuoden seura-aktiivi: Milla Suorsa

Tehnyt paljon menestyksekästä työtä seurassaan. Lisäksi pyrkii liiton seurakehittäjänä auttamaan ja aktivoimaan myös muita seuroja kehittymään. Milla on Jyväskylän seuran ehdoton kantava voima, joka on uraauurtavalla toiminnallaan ja omistautumisellaan mahdollistanut Taekwon-Don harrastamisen Keski-Suomessa haasteista huolimatta. Milla on tehnyt pitkäjänteistä seuratyötä Jyväskylässä vuodesta 2013. Kotiseurassa Milla on toiminut puheenjohtajana, sihteerinä sekä opettanut, valmentanut ja toiminut joka mahdollisella osa-alueella, jokaisessa mahdollisesta tehtävässä siivittäen seuran jäsenmäärän lähelle 100:aa aktiivista Taekwon-Do harrastajaa. Liittotasolla Milla on toiminut hallituksen jäsenenä, sihteerinä ja nyt seurakehittäjänä, jakaen kokemustaan ja auttaen Taekwon-Doa ja Taekwon-Do seuroja kehittymään kansallisella tasolla. Ei ainoastaan aktiivi omassa seurassaan, vaan myös liiton seurakehittäjä. Jyväskylän kasvavan seuran uudelleen henkiin herättänyt ja edelleen hurjan määrän vapaaehtoistyötä oman seuran ja liiton tasolla tekevä huipputyyppi. Seurakehittäjän ominaisuudessa jakaa intoaan myös muiden seurojen hyödyksi.

Kuva: Inka Khanji