Suomen ITF Taekwon-Do teki jäsenseuroilleen kyselyn harrastusmaksuista. SITF:n jäsenseuroissa harrastaminen on verraittain edullista. SITF teetti jäsenseuroilleen kyselyn harrastamisen kustannuksista, jolla halutaan lisätä toiminnan läpinäkyvyyttä ja osoittaa, ettei kaikki seuraharrastaminen ole kallista. Halvimmillaan voi harrastaa alle sadalla eurolla vuodessa ja kalleimmillaankin harrastaminen maksaa alle 500€ vuodessa.

Keskimäärin alkeiskurssin hinta on 100€, useimmiten se sisältää myös harjoittelupuvun, dobokin, toisilla seuroilla hintaan kuuluu myös harjoituskortti, seuran jäsenmaksu  ja teoriamateriaali.

SITF:n jäsenseurojen jäsenmaksu harrastajille on pääsääntöisesti 20€.

Poikkeuksena hintoihin ovat yliopistojen seurat ja kansalaisopistojen yhteydessä toimivat harjoitteluryhmät.

Lasten ja nuorten harjoitusmaksut ovat keskimäärin 150€ vuosi, vaihdellen 70€-180€ välillä. Harjoituskertoja on seurasta riippuen 1-4 kertaa viikossa. Aikuisten harjoitusmaksu on keskimäärin 210€ vuodessa vaihdellen välillä 35€-390€. Harjoituskertoja on seurasta riippuen 1-6 kertaa viikossa. Yliopistoseuroilla hinnat ovat alhaisimpia.

Muita maksuja kertyy vyökokeista, jotka ovat pääsääntöisesti 20€ värivöiden vyökokeista ja joita on tasosta riippuen 1-2 kertaa vuodessa. Mustan vyön vyökoehinnat määräytyvät liiton maksutaulukon mukaan suoritettavasta vyöarvosta riippuen 70-350€.

Seurat järjestävät vaihtelevasti omia leirejä, joiden hinnat ovat 0-45€.

Suomen ITF Taekwon-Don järjestämien leirien hinnat ovat 20-35€. Kisamaksut 15-30€ ja junioreiden värivyökilpailut 15€. Tuomarikoulutus maksaa 25-70€ ja päivityskoulutus 10€. Valmentajakoulutus maksaa 80-950€ riippuen valmentajakoulutuksen tasosta, mitä korkeampi taso, sitä hintavampi koulutus.

Suurin osa seuroista ei maksa ohjaajille palkkiota tai kulukorvauksia harjoitusten ohjaamisesta ja iso osa seura- ja liittotason toiminnasta tehdään vapaaehtoisesti.

Halvimmillaan voit harjoitella ITF Taekwon-Doa alle sadalla eurolla vuodessa. Riippuen innostuksesta ja kansallisiin sekä kansainvälisiin tapahtumiin osallistumisesta voi rahaa käyttää enemmänkin.

 

Esimerkkiharrastajat

Maija, seniori

Ei osallistu kansallisiin tapahtumiin tai kilpailuihin, vain oman seuran harjoituksiin ja vyökokeisiin. Maksaa harjoitusmaksua vuodessa 390€ ja vyökoemaksua 20€. Vuosikustannukset 410€. Harjoituskertoja viikossa 3, kesä ja joulutauko, harjoituskuukausia 10. Yhden 1,5h harjoituksen hinta on alle 3€.

 

Ville, juniori

Harjoittelee omassa seurassa ja osallistuu sekä kilpailuihin, että leireille. Harjoitusmaksu vuodessa 160€. Seuran jäsenmaksu 20€. Osallistuu vuodessa kolmeen kilpailuun, joista ei synny majoituskustannuksia, kisamaksut vuodessa 45€. Kaksi leiriä, joiden kustannukset vuodessa 50€. Uudet seuraverkkarit 80€. Vuodessa rahaa kulunut harrastukseen 355€.

Huomioi, että mahdolliset majoituskustannukset kilpailuihin nostavat vuosimaksua.