Suomen ITF Taekwon-Do ry, SITF, oli mukana tiistaina 28.7. järjestetyssä Meillä on unelma –mielenosoituksessa, jossa vastustettiin rasismia ja muukalaisvihaa. SITF:n puheenjohtaja mestari Thierry Meyour puhui Tampereella järjestetyssä tilaisuudessa.

I am French, born in Italy, raised in Lebanon, studied in Switzerland, and now am living in Finland. I speak French, English, Italian, Arabic and Finnish. I am the president of the Finnish Taekwon-Do Federation and the lead singer of Pulse, one of the most famous tribute bands in the country. If this is not multiculturism, then I don’t know what is.

Olen ranskalainen, syntynyt Italiassa, kasvatettu Libanonissa, opiskellut Sveitsissä ja nyt asun Suomessa. Puhun ranskaa, englantia, italiaa, arabiaa ja suomea. Olen Suomen ITF Taekwon-Do ry:n puheenjohtaja ja Pulse-yhtyeen laulaja. Jos tämä ei ole monikulttuurisuutta niin mikä on, kysyi Mestari Meyour pitämässään puheessa.

Mestari Meyour muistutti, että kaikki meidän kulttuurimme ovat sekoitus muista kulttuureista. Numeromme ovat arabialaisia, kirjaimet latinalaisia ja moni sanoista joita käytämme päivittäin pohjautuu arabiasta, kreikasta ja latinasta. Mestari nosti esiin, ettei monikulttuurisuus ole mikään uusi asia, vaan kulttuuri on kehittynyt evoluution mukana luolamiehistä sivistyneiksi. Monikulttuurisuus on globaalia ja onneksi kukaan ei voi sille mitään, se on ja pysyy.

Mestari Meyour korostaa, että maahanmuuttajalla itsellään on velvollisuus integroitua, ei vain odottaa muiden hyväksyvän hänen tapojaan vaan opeteltava uusia tapoja uudessa kotimaassa. Asuminen täällä on meidän valintamme, pitää hyväksyä maan hyvät ja huonot puolet, sanoo Mestari Meyour.

Mestari Meyour lauloi Pulsen jäsenten Mia Lepolan ja Tapio Ylisen kanssa Pink Floydin Wish you were here –kappaleen. 

Suomen ITF Taekwon-Do ry irtisanoutuu kaikesta syrjinnästä ja rasismista.

Teksti: Mestari Meyour ja Minna Minkkinen