Kuva: Joni Tuohimaa / SITF

Suomen ITF Taekwon-Do ry palkitsi vuoden 2022 aikana ansioituneita lauantaina 4.2.2023 Kempeleessä, SM & HelmiCup -kilpailuiden yhteydessä. Toista kertaa käytössä olleessa uudistuneessa valintaprosessisa  seurat saivat ensin esittää ehdokkaita SITF:n hallitukselle, jonka jälkeen kaikilla lisenssin hankkineilla jäsenseurojemme jäsenillä on ollut mahdollisuus äänestää mieleisiään ehdokkaita.

Lämpimät onnittelut kaikille palkituille!

Suomen ITF Taekwon-Don vuoden 2022 palkitut

Vuoden kilpailija: Heta Nieminen, Helsingin Yliopiston Taekwon-Do

Heta on ollut jo pitkään maajoukkueen vakiokalustoa ja hiljalleen nostanut itsensä ja tekemisensä vastaamaan kansainvälisen kärjen tuntua. Loukkaantumiset vuosien varrella ovat hidastaneet Hetan tekemistä, joskaan eivät poistaneet Hetan valtavaa paloa kilpailemista kohtaan. Kerta toisensa jälkeen Heta on kammennut itsensä suosta, kuntouttanut itsensä kisakuntoon ja vihdoinkin päässyt loistamaan kisakehillä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin! Viime vuonna työ tuotti hedelmää, kun Heta ylsi pronssille naisten 3. Danin liikesarjoissa EM-kilpailuissa Kroatiassa keväällä ja hopealle naisten 3. Danin liikesarjoissa World Cupissa syksyllä. Heta on oiva esimerkki lannistumattomasta hengestä.

Vuoden tuomari: Lasse Kuusisto, Sastamalan Taekwon-Do seura

Lasse on jo vuosien ajan edustanut Suomea ansiokkaasti tuomarina kansainvälisissä kilpailuissa, kuten tänä vuonna muun muassa World Cupissa.

Vuoden juniori: Nika Korina, Black Eagle Taekwon-Do

Nika on inspiroiva juniori, joka harjoittelee seitsemän kertaa viikossa aamuin ja illoin. Hän myös toimii apuopettajana alkeiskurssille ja on mukana seuran junioritoiminnassa. Hän on lahjakas kilpailija ja menestynyt sekä ottelussa että liikesarjoissa.

Vuoden vaikuttaja: Salme Nummela, Taekwon-Do Center

Salme on inspiroiva ja innostava harrastaja ja ohjaaja, joka suoritti 1. Danin vyöarvon 82-vuotiaana – vanhimpana ikinä Suomessa, kenties jopa maailmassa! Salme on positiivinen esikuva ja roolimallin nuoremmilleen, eli käytännössä kaikille Taekwon-Do-harrastajille Suomessa. Taekwon-Do vei Salmen mennessään vasta hieman myöhemmällä iällä ja tästä huolimatta Salme on uurastanut vuosi toisensa jälkeen. Hän edustaa hienosti omaa ikäluokkaansa lajin parissa ja musta vyö oli kirsikka kakun päälle.

Vuoden valmentaja: Lotta Keränen, Taekwon-Do Akatemia

Lotta on todellinen voimanainen. Hän uurastaa monella saralla, niin Taekwon-Dossa kuin elämässä yleensäkin, ja on yksi kantavia voimia Taekwon-Do Akatemian opettajakunnassa. Lotan uurastus paitsi itse urheilijana, myös valmentajana, kisakoordinaattorina, joukkueenjohtajana ja milloin missäkin nkilpailijoita tukevassa roolissa, on häkellyttävää. Lotan valmennus on selkeää, suoraviivaista ja urheilijalähtöistä. Lotta löytää urheilijan vahvuudet ja osaa tukea niitä juuri urheilijalle sopivilla keinoilla. Lotalla on lämmin ja avoin ulosanti, mikä takaa turvallisen ilmapiirin Lotan lähellä harjoitellessa.

Vuoden tapahtuma: Suomen ITF Taekwon-Don 1. Suurleiri

Taekwon-Do-kauden kohokohta, historian ensimmäinen Suomen ITF Taekwon-Don suurleiri oli jättimenestys. Ensimmäinen laatuaan oleva jokavuotinen suurleiri järjestettiin Peurungan kylpylähotellissa. Hyvin toimivat fasiliteetit, ruokailut ja oheistoiminta takasivat onnistuneen leiritunnelman, unohtamatta mahtavia leirin opettajia ja yllätysvierasta aina Uudesta-Seelannista saakka. Tapahtuma nosti riman korkealle tuleville suurleireille ja toi lajiliittoomme aivan uudenlaista ja pitkään kaivattua yhteisöllisyyttä. Koko viikonlopun ajan oli ilo nähdä junioreita ja aikuisia monista eri seuroista touhuamassa yhdessä niin treenisalissa kuin kylpylän puolella ja iltaohjelmassakin. Mahtavana bonuksena kehoa huoltavat, avaavat ja rentouttavat joogatuokiot treenien välissä!

Vuoden seura-aktiivi: Jukka Holmén, Black Eagle Taekwon-Do

Jukka on korona-ajan jälkeen ottanut suurta vastuuta Black Eaglessa ja ollut mukana järjestelemässä seuran toimintaa suoraviivaisemmaksi, jotta seuran on helpompi toimia työkaluna harrastajilleen. Jukka toimii Black Eaglessa hallituksen sihteerinä, on mukana kilpailutoimikunnassa ja toimii Kangasalan seuran opettajana kasvattaen seuraavan sukupolven harrastajia.