Suomen ITF Taekwon-Do ry:n syyskokouksessa 13.11.2021 sovittiin kilpailusääntöjen muutoksista. Sääntömuutokset koskevat B- ja C-juniorien ottelua ja liikesarjoja, joissa on valkoisia vöitä.

B-ja C-juniorien ottelussa on pitkään ollut ottelumuotona alemmilla vöillä POINT  STOP -ottelumuoto ja C-juniorien alempien vöiden on ollut mahdollista valita myös pyykkipoikaottelu. Jotta säännöt olisivat hieman selvemmät ja helpommat muistaa, B-juniorien ottelu muutettiin kaikissa sarjoissa käytäväksi normaalina pisteotteluna, kun  ja C-juniorien otteluna on joko pyykkipoikaottelu (vain 10-7 gup) tai POINT STOP -ottelu.

Liikesarjoissa on ollut B-, C- ja D-junioreilla on ollut vaihtoehtona tehdä myös kolmen askeleen ottelu, sam bo matsogi, mikä on ollut haasteellinen tuomareiden arvoida sen vuoksi että tekniikat ovat saattaneet vaihdella ja sen kesto on lyhyt. Sääntöihin on nyt lisätty saju jirugi ja saju makgi myös aikuisten ja A-juniorien sarjoihin, joissa valkoiset vyöt (10 gup) voivat kilpailla. Kaikissa seuroissa Chon-Ji ei kuulu alkeiskurssin sisältöön, joten nämä neljään suuntaan tekniikat katsottiin sopivaksi vaihtoehdoksi. Saju jirugin ja saju makgin kohdalla tehtiin myös lisäys ja tästä eteenpäin kilpailijan pitää tehdä niissä molemmat puolet.

  • B-juniorien ottelu kaikissa sarjoissa normaalia pisteottelua
  • C-juniorien pisteottelu on POINT STOP -ottelua
  • B-, C- ja D-juniorien liikesarjoista poistettu sam bo matsogi
  • Sarjoissa, joissa valkoiset vyöt (10 gup) voivat kilpaillla liikesarjoissa, on mahdollista tehdä myös saju jirugi tai saju makgi (molemmat puolet). Tämä koskee myös aikuisten ja A-juniorien sarjoja.

Uudet säännöt on päivitetty myös liiton sivuille ja ne astuvat voimaan 1.1.2022.
www.taekwon-do.fi/kilpailutoiminta/kilpailusaannot