Viikonloppuna Sastamalassa järjestetyt vuoden pääkilpailut, SM- ja Helmi Cup -kisat keräsivät lähes 230 osallistujaa.

Onnistuneet kilpailut Sastamalassa

Sastamalan Vexve Areenalla 3.–4. helmikuuta 2018 järjestetyt vuosittaiset SM- ja Helmi Cup -kilpailut onnistuivat mainiosti. Kisajärjestäjä sai osallistujilta rutkasti kiitosta, mutta oman lisänsä onnistuneisiin kilpailuihin toivat myös kilpailijat, huoltajat, tuomarit, vapaaehtoiset sekä tietysti yleisö.

– Kilpailuissa oli taas kerran aivan loistava tunnelma, ja ne keräävätkin ympäri Suomea saapuvat harrastajat yhteen. Tämän viikonlopun jälkeen taas muistaa hyvin kirkkaaksi, miksi harrastaa tätä lajia. Erityiskiitos Sastamalan seuralle loistavista järjestelyistä! Kaikki sujui mallikkaasti, sanoo Suomen ITF Taekwon-Do -liiton sihteeri Milla Kakko.

Tapahtumaan osallistuikin harrastajia niin Etelä- kuin Pohjois-Suomestakin. Lapista kilpailijoita oli esimerkiksi Rovaniemeltä ja Torniosta, eteläisimmät kilpailijat matkustivat Sastamalaan Hangosta.

Kaksipäiväisissä kilpailuissa ratkottiin useita mestaruuksia niin värivöiden Helmi Cup -kilpailuissa kuin mustien vöiden Suomen mestaruuskilpailuissa. Viikonloppuna nähtiin rutkasti suorituksia liikesarjoissa, ottelussa, erikoistekniikassa ja voimamurskauksessa.

Satoja kilpailijoita ja hyvä taso

Vuosi sitten järjestetyt liiton 30-vuotisjuhlakilpailut asettivat osallistujien määrätavoitteet korkealle lähes 300 kilpailijan ennätyksellään, eikä osallistujien määrä noussut lähellekään ennätysvuotta. Siitä huolimatta hallitus on hyvin tyytyväinen Sastamalan kilpailujen osallistujamäärään.

– Kisoihin osallistui 228 urheilijaa, ja vaikka se on vähemmän kuin viime vuonna, saa siihen olla tyytyväinen. Taso oli kova, esimerkiksi miesten avoimessa ottelusarjassa nähtiin todella hyviä otteluja. Nyt kaikki treenaamaan kovasti, että saadaan ensi vuonna vielä enemmän kilpailijoita, rohkaisee Kakko.

SM-kilpailut ovat kotimaan pääkilpailut, ja niissä esitetyt suoritukset huomioidaan myös urheilijoiden maajoukkuevalinnoissa. Liiton kilpailuvastaava Joonas Helassalo oli tyytyväinen kilpailujen tasoon.

– Erityisesti junioreiden taso ilahdutti, se on todella kova, erityisesti otteluissa. Liikesarjoissa meillä on kova taso erityisesti naisten puolelta, ja siellä nähtiin viikonlopun aikana monia hyviä yksilösuorituksia, tason nostoja ja yllätyksiäkin, analysoi Helassalo.

Katso kuvat kisaviikonlopusta!

>> Lue myös: SM- ja Helmi Cup -kilpailujen tulokset

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Inka Khanji ja Juha Pätsi