Eurooppalaisen ITF Taekwon-Don suurimpiin turnauksiin lukeutuva Open Dutch järjestettiin 28. tammikuuta 2018 Alankomaiden Helmondissa.

Suomi kymmenen parhaan maan joukossa

Vuosittaisen kilpailun pääjärjestäjinä toimivat mestari Willy Van de Mortel, 8. Dan, sekä paikallinen Difesa Sports -seura. Yksipäiväinen tapahtuma keräsi yli 600 kilpailijaa 17:sta eri maasta. Kilpailijoita riitti Suomesta aina Algeriaan saakka.

Suomesta Alankomaihin matkusti 36 kilpailijan joukko, johon kuului urheilijoita useista seuroista. Mukana oli edustajia Espoon TKD-seurasta, Helsingin yliopiston Taekwon-Do -seurasta, Itä-Suomen yliopiston Taekwon-Do Kuopiosta, Rasbudosta ja Tampereen Taekwon-Do -seurasta.

Päivän mitalisaalis oli suomalaisittain oikein mainio, sillä Suomi sijoittui mitalitilastossa kymmenen parhaan maan joukkoon. Tuliaisina kotiin saatiin kolme kultaa, kuusi hopeaa ja kolme pronssimitalia.

Kilpailut alkoivat perinteiseen tapaan nuorten ja junioreiden sarjoista ja huipentuivat aikuisten 1.–6. Danin avoimiin otteluihin, joissa nähtiin huipputason Taekwon-Doa. Taso oli kova myös värivöiden sarjassa.

Kannustava yleisö kruunasi kisatunnelman, sillä kymmenen kehän kisasalissa oli parhaimmillaan liki 1 100 henkilöä.

Open Dutch -kilpailut todistivat, että siinä missä kansalliset kilpailut, myös kansainväliset kisat sopivat mainiosti sekä aloittelijoille että konkareille. Tapahtuman parhaita puolia olikin se, että myös valkoiset vyöt saivat kilpailla niin liikesarjoissa kuin ottelussakin.

Oli vyöarvo siis mikä tahansa, kansainväliset kilpailut tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen kisailuun! Tammikuun lopulla järjestetty tapahtuma toimi hyvänä kosketuspintana Sastamalan SM- ja Helmi Cup -kilpailuja ajatellen.

>> Katso kuvia Open Dutch -kilpailuista!

Teksti ja kuva: Amin Mohabberian