Taekwon-Do Centerin murskausklinikalla kokeiltiin myös makuuasennosta murskaamista. Kuva: Markku Rantanen / SITF

Taekwon-Do Centerin harrastajat pääsivät syksyn aikana syventymään murskauksen saloihin pitkän kaavan mukaan, kun Ylöjärvellä järjestettiin kaksiosainen murskausklinikka.

Opettajaksi tapahtumaan saatiin Sastamalan Taekwon-Do seuran pääopettaja sabumnim Lasse Kuusisto 6.Dan, jolla on vankka arvokilpailutausta. Palkintokaapista löytyy junioreiden maailmanmestaruus joukkuevoimamurskauksesta ja aikuisten sarjoista Euroopan mestaruuskilpailuiden hopeamitallit sekä henkilökohtaisesta että joukkuekilpailuista.

Murskausta monipuolisesti

Ensimmäinen opetuskerta pidettiin lauantaina 4.9.2021 ja yleisön pyynnöstä klinikka kasvoi kaksiosaiseksi.Toisen kerran kokoonnuttiin 30.10.2021. Molemmilla kerroilla käytiin läpi monipuolisesti erilaisia tekniikoita – ei vain pelkästään kilpailuissa käytettäviä.

“Pelkästään viiden kilpailuissa käytettävän tekniikan hiominen ei ole välttämättä kaikkein mielekkäintä puuhaa, jos ajatellaan mitä kaikkea murskausleirillä voi tehdä ja mitä murskausharjoittelulla halutaan saavuttaa.” sabum Kuusisto kertoo. “Halusinkin herättää osallistujien ajatuksia siitä, että aika monella tekniikalla voi itseasiassa murskata. Esimerkiksi torjunnoilla tai vaikkapa makuuasennosta sivupotkulla perinteisten tekniikoiden lisäksi.”

Jatkoa seuraa?

Tapahtuma keräsi 22 innokasta osallistujaa 8.gupista aina 4.dan-vyöarvoon saakka, joista 17 Ylöjärveltä ja 5 Sastamalasta.

Taekwon-Do Centerin puheenjohtajan Tarja Korhosen mukaan mukaan seurassa miettiin keinoja lisäpotkun saamiseksi harjoitteluun ja pohdinnan tuloksena päätettiin ryhtyä järjestämään ”teemaklinikoita”, joissa keskitytään tiettyyn osa-alueeseen vierailevan opettajan ohjauksessa.

”Murskaus oli toivelistalla kärjessä. Ensimmäiselle murskausklinikalle toivottiin jatkoa, joten sitä järjestettiin. Seuraavaksi kenties on vuorossa jotain ihan muuta”, sabumnim Korhonen kertoo.

Teksti: Ari Kairala

Katso tunnelmakuvat alla olevasta galleriasta!
Kuvat 1-4: Markku Ratanen / SITF
Kuvat 5-6: Lasse Kuusisto /SITF