ITF Taekwon-Don maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin Irlannin pääkaupungissa Dublinissa 9.–16. lokakuuta 2017. Suomalaisurheilijat menestyivät kilpailuissa hyvin.

Yksi maailmanmestaruus Suomeen

Suomalaisurheilijat voittivat vuoden 2017 maailmanmestaruuskilpailuista seitsemän mitalia. Mira Sjövall nappasi kilpailujen ainoan suomalaisen maailmanmestaruuden voittamalla tyttöjen 1. danin liikesarjoista viikon mittaisen tapahtuman ensimmäisenä kilpailupäivänä.

Hopeamitaleita Suomelle tuli viisi: Jari Rambergille miesten alle 57-kiloisten ottelusta, Julia Pätsille naisten 3. danin mustan vyön liikesarjoista, Kalle Kiviojalle miesten voimamurskauksesta, Ukko Haveriselle poikien 1. danin liikesarjoista sekä Thomas Maffeille poikien alle 75-kiloisten ottelusta.

Lotta Keränen voitti kilpailujen ainoan suomalaisen pronssimitalin napatessaan kolmannen sijan naisten 2. danin liikesarjoista.

Kilpailuihin osallistui 1051 kilpailijaa 49 maasta, ja Suomi oli mitalitilaston 14. paras maa. Kilpailujen parhaaksi maaksi sijoittui tapahtuman isäntämaa Irlanti, joka voitti kymmenen maailmanmestaruutta, yhdeksän MM-hopeaa ja kymmenen MM-pronssia. Uusi-Seelanti sijoittui toiseksi menestyneimmäksi maaksi ja Venäjä kolmanneksi.

Kova taso niin kilpailuissa kuin suomalaisjoukkueellakin

Suomesta osallistui kilpailuihin ennätyksellisen suuri joukkue, sillä maailmanmestaruuksien perässä Irlantiin matkusti 40 urheilijaa. Viimeistä kertaa valmennustiimissä olleet Pekka Varis ja Jari Hietaniemi olivat tyytyväisiä kilpailujen tulokseen.

 – Siellä tuli jotain yllättäviä mitaleja ja joitain jäi saamatta. Lopputulema oli ihan hyvä. Kisojen taso oli aika kova, että siihen peilaten seitsemän on ihan hyvä. Saatiin viisi hopeaa, ja jos niistä yksikin olisi ollut kultaa niin oltaisiin heti hypätty viisi sijaa taulukossa. Vähän jäi siis hampaankoloon, sanoo Jari Hietaniemi.

 – Suomen maajoukkueen yleistaso on noussut. Nyt oli paljon 5–8-sijoja, eli viittä vaille mitaleja oli paljon. Puolivälierähäviöitä, jotka voittamalla olisi päässyt välierään, oli varmaan viisi kappaletta, ja ne olivat tiukkoja eriä, kommentoi Pekka Varis.

 – Niistä yhdellä voitolla oltaisin oltu pronssilla, ja se on taas ihan eri näköistä sekä urheilijalle että muille. Tämä oli kovatasoinen ja iso MM-kisa. Osanottajia oli paljon, eli kai siihen tulokseen pitää olla tyytyväinen, Hietaniemi lisää.

Maailmanmestaruuskilpailujen yhteydessä perjantaina 13. lokakuuta 2017 järjestetyssä kongressissa äänestettiin myös vuoden 2020 World Cup -kilpailuista, joita SITF haki Tampereelle. Äänestyksen tuloksena kilpailut päätettiin järjestää Slovenian Koperissa, eli Suomen World Cup -kilpailut saavat vielä odottaa.

Katso kuvat Dublinissa pidetyistä MM-kilpailuista!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Michael Holler