Suomen ITF Taekwon-Do ja Tampereen Taekwon-Do seura järjestävät ensimmäistä kertaa Suomessa kansainvälisen tuomarikoulutuksen (Qualifying International Umpire Course) Varalan urheiluopistolla, Tampereella 25.-26.2.2023.

Koulutuksesta vastaavat ITF:n tuomarikomitean puheenjohtaja mestari Abelardo Benzaquén Argentiinasta sekä ITF:n tuomarikomitean jäsenet suurmestari Gordon Wallace Skotlannista ja mestari Kurt Ottesen Kanadasta. Heidän lisäkseen paikalle saapuu ITF:n teknisen komitean jäsen suurmestari Ung Kim Lan.

ITF järjestää kansainvälisiä tuomarikoulutuksia (IUC) säännöllisesti ympäri maailmaa, erityisesti ennen kansainvälisiä isoja kilpailuja, kuten World Cup ja maailmanmestaruuskilpailut, varmistaakseen, että kaikki toimitsijat ovat ajan tasalla säännöistä, määräyksistä ja uusimmista teknisistä näkökohdista.

Tämä kansainvälinen tuomarikoulutus järjestetään puoli vuotta ennen 2023 maailmanmestaruuskilpailuja, jotka järjestetään Tampereella syyskuussa. IUC on pakollinen tuomareille, jotka haluavat tuomaroida MM-kilpailuissa. IUC:lle osallistujat voivat myöskin hakea A- (4. Dan ja ylemmät vyöt) ja/tai B-tuomarin sertifikaattia (2.Dan ja ylemmät vyöt).

Koulutus on avoin kaikille ITF:n jäsenille, joilla on vähintään 1.Dan vyöarvo. Osallistujat saavat myös osallistumistodistuksen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tehdään seuroittain TKDMAN-ilmoittautumisjärjestelmään. Koulutukseen on varattu rajallinen määrä paikkoja ja odotamme myös huomattavaa määrää osallistujia ulkomailta, sillä tämä koulutus on ainoa laatuaan Euroopassa ennen vuoden 2023 MM-kilpailuita.  Viimeinen ilmoittautumispäivä on 20. tammikuuta 2023.

Lisätietoja

Tarkemmat tiedot löytyvät kutsusta (iuc-finland-2023-kutsu.pdf). Englanninkielinen versio kutsusta löytyy IUC-sivustolta http://itf2023.fi/iuc