ITF Radix -seminaarilla vanhat tekniikat saivat aivan uudenlaisen käyttötarkoituksen.

Tampereen Taekwon-Do seura ry seura järjesti ensimmäisen ITF Radix -seminaari Suomessa 24.–25.2.2018.

Uusi ajattelutapa vanhoihin tekniikoihin

Seminaarin vetäjinä toimivat Rober Boer, 6. Dan, Hollannista ja Roy Rolstad, 5. Dan, Norjasta, jotka ovat tutkineet ja kehittäneet tutuista liikesarjoista itsepuolustukseen sopivia yksinkertaisia sovelluksia.

Kahden päivän aikana käytiin läpi ITF Radixin peruskonseptia sekä ehdittiin käymään useita eri itsepuolustussovelluksia värivöiden liikesarjoista alkaen Chon-Jista edeten Toi-Gye-liikesarjaan asti. Seminaari antoi uusia näkökulmia hyvinkin tuttuihin liikesarjoihin ja voi olla, että monikaan seminaarin osallistuja ei enää näe liikesarjoja samanlaisina kuin ennen seminaaria.

ITF Radix -seminaari Tampereella

Viikonlopun aikana osallistujille tulivat tutuiksi muun muassa vyökäden, Dangi Sonin, hyödyntäminen itsepuolustuksessa, puolustustekniikoiden käyttäminen blokkauksen sijaan hyökkäyksenä ja tekniikkaa harjoitellessa täyden voiman käyttäminen nopeutta kuitenkin selvästi vähentämällä.

– Itsepuolustus on henkilökohtainen taito, totesi Robert Boer seminaarin aikana useaan kertaan. Se mikä toimii toiselle, ei toimi välttämättä rivissä vieressä seisovalle treenikaverille ja päinvastoin. Jokaisen harrastajan olisikin hyvä löytää itselle oma paras tapa toteuttaa itsepuolustusta ja hioa omaa taitoaan mahdollisimman hyväksi.

Seminaarin osallistujat tuntuivat olevan tyytyväisiä seminaarin antiin ja useita ahaa-elämyksiä koettiin viikonlopun aikana. Uutta seminaaria on varmasti luvassa tulevaisuudessa, sen verran ITF Radixin konsepti jäi kutkuttelemaan osallistujien mieliin.

Perinteiseen tapaan vetäjät käytettiin myös tutustumassa suomalaiseen sauna- ja avantouintikulttuuriin Kaupinojan saunalla, jossa myös moni muu seminaarin vetäjä on käynyt perehtymässä tähän hyvin suomalaiseen lauantai-illan viettoon. Todistettavasti molemmat vetäjät kävivät avannossa uimassa 1,2 asteisessa vedessä ja nauttivat kuumista löylyistä. Tervetuloa uudestaan Suomeen!

Katso kuvatunnelmia ITF Radix -seminaarilta!

 

Teksti: Heli Karjalainen
Kuvat: Lasse Kuusisto ja Heli Karjalainen