Haluatko olla edistämässä Taekwon-Don näkyvyyttä Suomessa? Oletko innokas kirjoittaja, somessa toimija tai kiinnostaako esimerkiksi videoiden editointi? Tule mukaan Suomen ITF Taekwon-Do ry:n viestintä- ja markkinointivaliokuntaan! Haemme nyt uutta päätoimittajaa Taekwon-Do Life -lehdelle ja muita uusia jäseniä valiokuntaan, vahvistaaksemme toimintaamme.

HUOM: Jatkoimme hakuaikaa 17.12.2023 klo 23:59 saakka. Vielä ehdit siis mukaan!

Viestintä- ja markkinointivaliokunta – kavereiden kesken Vima?

Suomen ITF Taekwon-Do (SITF) on järjestänyt toimintojaan kahdeksaan eri valiokuntaan, joista yksi viestintä- ja markkinointivaliokunta (Vima) on. Viman tehtävänä on huolehtia SITF:n viestinnästä ja markkinoinnista, sekä avustaa siinä SITF.n hallitusta, muita valiokuntia ja jäsenseuroja. 

Viman tavoitteena on SITF:n tarkoituksen tukeminen, harrastajien sitouttaminen viestinnän keinoin lajiin ja liittoon, sekä auttaa liittoa ja sen jäsenseuroja Taekwon-Don lajinäkyvyyden ylläpitämisessä ja edistämisessä Suomessa.

Vima mm. auttaa tapahtumien järjestäjiä (hallitus, muut valiokunnat, maajoukkue, seurat, sidosryhmät) tiedottamaan jäsenille tulevista tapahtumista (kilpailut, seminaarit, koulutukset, leirit jne.). Se myös etsii ja kehittää yhteistyötä liiton tai maajoukkueen mahdollisten sponsorien kanssa, vastaa kriisiviestinnästä, mediasuhteista ja kehittää tapoja lajin markkinointiin.

Vima mm. vastaa SITF:n verkkosivustosta, sosiaalisen median kanavista ja muista sisäisen, sekä ulkoisen viestinnän kanavista ja julkaisee Taekwon-Do Life -lehteä.

Valiokuntaa johtaa yleiskokouksen kahdeksi vuodeksi kerrallaan valitsema valiokuntavastaava.

Taekwon-Do Lifen päätoimittaja

Taekwon-Do Life

Etsimme nyt Taekwon-Do Life -lehdelle uutta päätoimittajaa. Taekwon-Do Life on kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä julkaisu, jonka kaikki lisenssin hankkineet SITF:n jäsenseurojen jäsenet saavat halutessaan valintansa mukaan joko postitse kotiin kannettuna tai sähköisenä versiona.

Taekwon-Do Life on aikakausilehtimäinen julkaisu, joka sisältää muun muassa henkilöhaastatteluja, ajattomia lajiin liittyviä artikkeleita, sekä esimerkiksi treenivinkkejä. Lisäksi se tukee SITF:n viestintää tiedottamalla lajiin liittyvistä asioista muiden viestintäkanaviemme rinnalla. 

Lehti on ilmestynyt vuodesta 1995 ja sen painos on noin 1000 kappaletta. Lehden päätoimittajana toimii vuoden 2023 loppuun Inka Khanji.

Päätoimittaja pääsee kehittämään lehteä ja nostamaan esille kiinnostavia ihmisiä, ilmiöitä ja tapahtumia Taekwon-Don parista. Päätoimittaja vastaa lehden sisällöstä ja aineiston tuotannosta sekä koordinoinnista. Tehtävä edellyttää hyvää suomenkielen kirjallista ilmaisutaitoa, journalistista otetta ja kykyä niin itsenäiseen työskentelyyn, kuin myös muiden lehden työstämiseen osallistuvien työn koordinoimiseen. Lehden taitto on ulkoistettu, joten taittotyö ei sisälly päätoimittajan tehtäviin.

Taekwon-Do Lifen toimitus toimii osana viestintä- ja markkinointivaliokuntaa ja päätoimittaja on yksi valiokunnan jäsenistä. Lehdellä toimituksella ei ole päätoimittajan lisäksi tällä hetkellä muita vakituisia toimihenkilöitä, vaan päätoimittaja on hankkinut vapaaehtoiset artikkeleiden kirjoittajat erikseen.

Toivomme sinulta tehtävään soveltuvaa koulutusta (esim. viestintä, journalismi tai kirjallisuus) tai muutoin osoitettavissa olevaa näyttöä tiedoista ja taidoista, jotka tukevat tehtävän hoitamista.

Päätoimittaja valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan, mutta arvostamme halua sitoutua useammaksi toimintakaudeksi. Päätoimittajan valinnasta vastaavat SITF:n hallitus sekä viestintä- ja markkinointivaliokunta.

Näin haet

Voit hakea Taekwon-Do Lifen päätoimittajaksi kaudelle 2024-2025 lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen ja CV:n sähköpostilla otsikoituna ”Hakemus Taekwon-Do Lifen päätoimittajaksi” osoitteeseen ari.kairala@taekwon-do.fi viimeistään 30.11.2023.

Lisätietoja antaa tarvittaessa viesintä- ja markkinointivaliokunnan valiokuntavastaava Ari Kairala.

 

Muut Viestintä- ja markkinointivaliokunnan tehtävät

Etsimme viestintä- ja markkinointivaliokuntaan myös muita jäseniä tekemään vapaaehtoistyötä viestinnän pariin lajimme hyväksi kaudelle 2024-2025. Tavoitteemme on vahvistaa valiokuntamme rivejä niin, että osa valiokunnasta voi suunnata huomiotaan enemmän arkipäiväisen viestinnän ohella myös muihin sen vastuualueisiin.

Tarve on erityisesti arkipäiväisestä viestinnästä some-kanavien parissa kiinnostuneille, kuvankäsittelyn ja graafisen suunnitteluun liittyvien taitojen omaajille ja video-osaajille. Myös esim. podcasteihin tai tapahtumien striimaamiseen liittyvä osaaminen kiinnostaa meitä.

Sinun ei tarvitse olla viestinnän ammattilainen ja osata kaikkea. Jos omaat kokemusta jostakin edellä mainituista ja kenties haluaisit saada kokemusta jossakin toisessa näistä, hae ihmeessä mukaan! Jo innokas ja sujuvasanainen kirjoittaja voi tuoda pöytään paljon. Oleellista on, että sinulla on paloa tehdä. Vima on käytännön tekijöiden porukka, joiden kädenjälki näkyy monessa paikassa!

 

Näin haet

Hakukelpoisia ovat kaikki SITF:n jäsenseurojen vähintään 18-vuotiaat jäsenet, mukaan lukien junioriharrastajien vanhemmat.

Voit hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen otsikolla ”Hakemus SITF:n viestintä- ja markkinointivaliokuntaan” sähköpostilla osoitteeseen ari.kairala@taekwon-do.fi viimeistään 30.11.2023.

Kerro hakemuksessasi ainakin kuka olet, mitä seuraa edustat ja millä paikkakunnalla asut. Lisäksi toivomme sinun kertovan, jos osaamista ja/tai kokemusta jostakin seuraavista:

  • Valokuvaus (esim. harrastatko valokuvausta, omistatko kameraa?)
  • Videokuvaus ja editointi
  • Suoratoistolähetyksiin eli striimaamiseen liittyvä osaaminen (erityisesti tapahtumat)
  • Kuvankäsittely (Adobe Photoshop, Affinity Photo, GIMP tms. ohjelmistoilla)
  • Graafinen suunnittelu ja siihen liittyvä osaaminen (piirtäminen, taitto yms.)
  • Kirjoittaminen (suomeksi, englanniksi, ruotsiksi? Tai kenties osaat koreaa?)
  • Sosiaalinen media (Facebook, Instagram, Youtube, X, Tiktok…)
  • Podcastien tuotanto

 

Voit myös kertoa taidoista jotka sinua kiinnostavat tai joita haluaisit osata!