Taekwon-Do Akatemia järjesti perinteiset Akatemia Open -kilpailut Oulussa 20.1.2018. Tapahtuma keräsi tammikuisena lauantaina Linnanmaan liikuntahallille yli 80 innokasta kilpailijaa ympäri Suomen. Tavallisten SITF:n sääntöjen mukaisten värivyösarjojen tässä SM- ja Helmi Cup -kilpailujen alla järjestetyssä tapahtumassa kisattiin lisäksi kisattiin myös Black Belt Cupin osakilpailu.

Värivyökilpailut ja Black Belt Cup

Taekwon-Do Akatemia järjesti Akatemia Open -kilpailun Oulussa Linnanmaan liikuntahallilla lauantaina 20.1.2018. Tapahtuma keräsi paikalle yli 80 osanottajaa Helsingistä Rovaniemelle kilpailemaan niin liikesarjoissa, ottelussa, voimamurskauksessa, kuin erikoistekniikoissakin.

Kilpailusarjoja järjestettiin kaikille ikäluokille ja paikalla nähtiinkin ilahduttavasti osallistujia laajalla ikäjakaumalla B-junioreista varttuneempiin diesel-harrastajiin.

Yhteistyössä on voimaa

Kilpailun, kuten minkä tahansa urheilutapahtuman takana on useampia käsipareja talkoolaisia ja yhteystyötä tekeviä tahoja. Akatemia Openin järjestelyihin osallistui Taekwon-Do Akatemian hallituslaisten ja muiden aktiivien lisäksi muun muassa harrastajien vanhempia. Limingantullin Kamppailusalilla varastoitavat seuran tatamit kuljetettiin yhteistuumin halki kaupungin kisapaikalle, jossa niistä koottiin kolme erillistä kisakehää ja lämmittelyalue.

Voimamurskausteline ja erikoistekniikkatelineet saatiin tuttuun tapaan lainaan Oulun ITF Taekwon-Dolta. Kisahallin aulassa kilpailijoita ja muuta väkeä palveli kisakahvio, jossa oli ostettavissa virvoitusjuomia, kahvia sekä pientä purtavaa. Puolenpäivän aikoihin pidetyn tauon aikana tarjolla olleesta lounaasta vastasi jo useammalta Rajakylän leiriltä tutuksi tullut Ravintola Pikkelssin yrittäjä Jari Karhu.

Isojen kisojen edellä

Värivöiden kilpailusarjojen lisäksi kisattiin myös sekä aikuisten, että junioreiden Black Belt Cup -osakilpailusarjat, jotka houkuttelivat paikalle myös maajoukkuetason urheilijoita. Yksi paikalla nähdyistä konkareista oli Julia Pätsi, 3.Dan, joka on ansiokkaalla urallaan kisannut kaikissa Taekwon-Don kilpailulajeissa paitsi voimamurskauksessa. Nyt hän kilpaili siinä ensimmäistä kertaa osallistumalla naisten Black Belt Cup -sarjaan selviten hienosti hopealle.

Varsinkin nuorille Pohjois-Suomen Taekwon-Do -harrastajille Akatemia Open toimii usein ensimmäisenä kosketuspintana kilpailuihin, joka rohkaisee lähtemään kisojen perässä myös muualle suomeen. Ajankohtansa vuoksi monelle kokeneemmalle kisaajalle Akatemia Open oli viimeinen koeajo ennen helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna kisattavia mustien vöiden SM- ja värivöiden Helmi Cup-kilpailuja, jotka järjestetään tänä vuonna Sastamalassa.

Katso kuvia Akatemia Open -kilpailuista!

>> Akatemia Open 2018 -kilpailujen tulokset

Teksti ja kuvat: Ari Kairala