Kansainvälinen tuomarikurssi, IUC, järjestettiin 17.-18.4. etäkoulutuksena Zoomin välityksellä. Kyseessä oli kaikkien aikojen suurin koulutus, sillä osallistujia oli reilusti yli 450 ympäri maailmaa. Suomesta koulutukseen osallistui kaiken kaikkiaan reilu kymmenkunta henkilöä.

Tämä tuomarikurssi oli englanninkielinen ja ITF:n tuomarikomitea on jo järjestänyt vastaavan kurssin espanjankielisen version. Lisäksi myöhemmin keväällä on tulossa sama kurssi myös venäjäksi. Koulutuksen sisällöstä vastasivat suurmestari Ruben Suarez (USA) liikesarjojen osalta, mestari Gordon Wallace (Skotlanti) hoiti otteluun ja näytösotteluun liittyvän koulutuksen ja mestari Kurt Ottesen (Kanada) perehdytti tuomarit voimamurskauksen sekä erikoistekniikoiden osalta. Heidän lisäkseen ITF:n tuomarikomitean puheenjohtaja mestari Abelardo Benzaquén sekä ITF:n teknisen komitean suurmestarit Kim Ung Lan ja Hector Marano toivat oman panoksensa koulutuksen sisältöön. Kahden päivän koulutuksen päätteeksi osallistujat saivat vielä tehtäväkseen kokeen, jossa oli 71 kysymystä liittyen kilpailusääntöihin ja tuomaritoimintaan.

Etäkurssille osallistuminen on tietysti osallistujien kannalta paljon helpompaa ja halvempaa, mikä myös pätee kurssin järjestämisen kannalta. Huonona puolena etäkoulutuksessa on, että käytännön harjoittelu jäi hyvinkin vähäiseksi. Tulevaisuudessa varmaankin osa koulutuksista voidaan normaalioloissakin järjestää etäkoulutuksena, aivan kuten osa SITF:n koulutuksistakin.