Valmentaja- ja ohjaajakoulutus

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n koulutusohjelmaan kuuluu Taekwon-Do -ohjaajakoulutus. Näiden koulutusten kautta opetetaan perustietämystä lajista, apuopettajana toimisesta sekä opettajan vastuista ja roolista.

VOK 1 – I-tason valmentaja- ja ohjaajakoulutus (50h)

I-tason valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen tavoitteena on luoda perusta yksittäisen harjoituskerran laadukkaaseen toteuttamiseen. Pääpaino koulutuksessa yleisten urheilu- ja liikuntaharjoitusten ohjaamisessa (ei lajispesifi). Koulutuksen kokonaislaajuus on 50h. Koulutusta järjestävät liikunnan aluejärjestöt ympäri Suomen. Kamppailulajit järjestävät yhteistyössä VOK1-koulutusta I-tason junioriohjaajakoulutuksen muodossa. Lisätiedot VOK1 Olympiakomitean sivuilta osoitteesta: https://www.olympiakomitea.fi/seuratoiminta/koulutukset/ohjaaja-ja-valmentajakoulutus/

 

VOK 2 – II-tason valmentaja- ja ohjaajakoulutus (100h)

II-tason valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen tavoitteena on rakentaa osaamista, jonka turvin valmentaja pystyy urheilijan harjoitus- ja kilpailukauden suunnitteluun ja toteuttamiseen. Koulutuksen laajuus on 100h. Kamppailulajit järjestävät yhteistyössä VOK2-koulutusta II-tason junioriohjaajakoulutuksen sekä II-tason valmentajakoulutuksen muodossa. Lisäksi vuodelle 2020 on tulossa paljon pyydetty II-tason aikuisharrastajan ohjaajakoulutus.
Lisäksi tarjolla on mahdollisuus hakea ammatillisiin koulutuksiin, joita järjestävät Suomessa esimerkiksi urheiluopistot, ammattikorkeakoulut ja Jyväskylän yliopisto.

 

VOK 3  – III-tason kamppailuvalmentajakoulutus (100h)

Lisätietoja tulos pian…

VAT  – Valmentajan ammattitutkinto

Valmentajan ammattitutkinto on tarkoitettu lasten, nuorten ja/tai aikuisten valmennuksen parissa työskenteleville jo valmennuskokemusta omaaville henkilöille, joilla on halua ja motivaatiota kehittää omaa valmentajuuttaan kokonaisvaltaisesti. Koulutus antaa valmiuksia ja osaamista toimia urheiluseuran valmentajana kansallisen tason kilpa- ja huippu-urheilussa, yksilö- ja joukkuelajien valmentajana sekä valmennuksen suunnittelu- ja koulutustehtävissä.