Tuomarikoulutus

SITF järjestää vuosittain 1-3 tuomarikoulutusta, joissa harrastajat voivat vyöarvonsa mukaisesti suorittaa B-, C- tai D-tuomarisertifikaatin tai käydä päivittämässä tuomariluokituksensa mukaiset tuomari- ja kilpailusäännöt. SITF:n tuomarikoulutus koostuu teoria- ja harjoittteluosioista sekä loppukokeesta. Kurssin kesto tasosta riippumatta on kahdeksan tuntia.

Tuomarikoulutusten tavoitteena on kouluttaa tuomareita niin, että kurssin jälkeen tuomari tuntee ITF:n ja SITF:n kilpailu- ja tuomarisäännöt ja osaa toimia oman tuomariluokkansa mukaisessa tehtävissä. Lisäksi kouluksessa painotetaan tuomarien puolueettomuutta.

A-tuomarisertifikaatin voi käydä suorittamassa vain ITF:n järjestämässä International Umpire Course (IUC) -koulutuksessa. Vaikka A-tuomarin sertifikaatti on suoritettu, MM-kilpailuhin pyrkivät tuomarit joutuvat osallistumaan Qualification -koulutukseen. A-sertifikaatin voi suorittaa myös Qualification -koulutuksessa.

Lisätietoja koulutuksesta SITF:n tuomarikoulutusvastaavalta.

Tuomariluokkien vaatimukset

tuomariluokka vyöarvo ikä * aiemmat koulukset muuta oikeudet
D-tuomari vähintään 4 gup vähintään 14 vuotta Ei vaadita aiempaa tuomarikoulutusta. 

Sertifikaatin suorttamiseksi vaaditaan D-tuomarikurssille osallistuminen ja kurssin loppukokeen läpäisy.

tuomarointi kansallisissa kilpailuissa
C-tuomari  vähintään 1.Dan    vähintään 16 vuotta  D-tuomarin sertifikaatti Sertifikaatin suorttamiseksi vaaditaan C-tuomarikurssille osallistuminen ja tuomarikurssikokeen läpäisy sekä vähintään yhdessä kilpailussa tuomarointi ennen C-kurssia. tuomarointi kansallisissa kilpailuissa (ml. SM-kilpailut)
B-tuomari vähintään 2.Dan vähintään 19 vuotta C-tuomarin sertifikaatti Sertifikaatin suorttamiseksi vaaditaan B-tuomarikurssille osallistuminen ja tuomarikurssikokeen läpäisy. Kansallisten kilpailuiden lisäksi mahdollisuus päästä tuomariksi kansainvälisiin maanosan arvokilpailuihin (EM-kilpailut, European Cup)
A-tuomari vähintään 4.Dan vähintään 21 vuotta B-tuomarin sertifikaatti Osallistuminen ITF:n järjestämään International Umpire Course (IUC) -koulutukseen ja A-tuomarisertifikaatin suorittaminen. Kansallisten kilpailuiden lisäksi mahdollisuus päästä tuomariksi kaikkiin kansainvälisiin kilpailuihin (ml. MM-kilpailut, World Cup)

* ikä syntymävuoden mukaan

Tuomarikurssien hinnat

B-tuomarikurssi + ITF:n sertifikaatti,  75 €

C-tuomarikurssi, 40 €

D-tuomarikurssi, 30 €

päivityskoulutus, 30 €