Suomen ITF Taekwon-Do ry

Suomen ITF Taekwon-Do ry (SITF) on vuonna 1987 perustettu ITF Taekwon-Don kansallinen lajiliitto, jonka tarkoituksena on auttaa Suomessa toimivia jäsenseurojaan harjoittamaan Kenraali Choi Hong Hin kehittämää Taekwon-Doa, Koreasta lähtöisin olevaa kamppailu-ja itsepuolustuslajia. Liittoon kuuluu 31 jäsenseuraa ja noin 1500 harrastajaa yli 40 paikkakunnalla Helsingistä Muonioon.

SITF on ITF Taekwon-Don kansainvälisen kattojärjestön, International Taekwon-Do Federationin (myöhemmin ITF), sekä eurooppalaisen lajijärjestön All European Taewon-Do Federation (AETF) jäsen. ITF:n päämaja sijaitsee Lausannessa, Sveitsissä ja presidenttinä toimii suurmestari Paul Weiler.

Taekwon-Do sopii kaikille, ja Suomen ITF Taekwon-Do järjestää harjoituksia lapsista alkaen kaikenikäisille. Yläikärajaa ei ole.

Liittoon kuuluvat seurat tarjoavat harjoituksia monille erityisryhmille: esimerkiksi lapsille, nuorille, opiskelijoille ja aikuisille on omat ryhmänsä. Erikoisryhmille suunnattujen harjoitusten valikoima vaihtelee paikkakunnittain seurojen harrastajamäärän ja resurssien mukaan.

Esimerkiksi Helsingin yliopiston Taekwon-Do -seura tarjoaa treenejä korkeakouluopiskelijoille, Taekwon-Do Akatemialla on oma ryhmänsä yli 30-vuotiaille harrastajille kun taas Taekwon-Do Center järjestää sovelletun Taekwon-Don harjoituksia. Lähes jokaisella SITF:n seuralla on tarjolla eriytettyjä harjoituksia.

>> Liiton yhteystiedot

>> Seurojen yhteystiedot

Hallinto

SITF:n jäsenistö koostuu jäsenseuroista ja sen ylin päättävä elin on jäsenistön muodostama yleiskokous. Kevätkokous pidetään huhti-toukokuun aikana ja syyskokous loka-marraskuun aikana. Seuraavan sääntömääräisen kokouksen päivämäärä päätetään aina edellisessä sääntömääräisessä kokouksessa.

>> Lue lisää: liiton säännöt

SITF:n toimintaa ohjaa yleiskokouksen valitsema hallitus (puheenjohtaja, rahastonhoitaja sekä jäsenet) yhdessä kahdeksan valiokunnan kanssa. Valiokuntien valiokuntavastaavat valitaan liiton kokouksessa kahdeksi vuodeksi kerrallaan (kalenterivuodet, pl. Huippu-urheiluvaliokuntaa johtava maajoukkueen päävalmentaja, joka valitaan aina seuraavaan MM-kilpailuun asti). Valiokunnat ja valiokuntavastaavat työskentelevät läheisessä yhteistyössä liiton hallituksen kanssa ja hallituksen jäseniä on myös jäseninä eri valiokunnissa.