Sonkal Veikkolan keväinen leiripäivä takasi hikeä ja hauskanpitoa.

Pitkä ja antoisa leiripäivä Veikkolassa

Sonkal Veikkola järjesti Taekwon-Do-leirin kotisalillaan Veikkolan koululla 28. huhtikuuta 2018. Ohjaajina toimivat sabum Jouni Aartola, 5. Dan, ja boosabum Joonas Heikkinen, 3. Dan. Sabum Aartola oli lentänyt Rovaniemeltä pitämään leiriä veljensä Joonaksen kutsumana.

Leirillä keskityttiin pitkälti Taekwon-Don perusasioihin, eli perustekniikoihin, liikesarjoihin ja ottelutekniikoihin. Osallistujia oli lähes 30, ja Veikkolan lisäksi Helsingin Yliopiston ja Hosin Sulin Taekwon-Do-seurat olivat hyvin edustettuna. Pisimmän matkan tehneet osallistujat olivat Taekwon-Do Centeristä Ylöjärveltä.

Sonkal Veikkolan leiripäivä

Perustekniikoissa harjoiteltiin, miten lyönnissä voima lähtee jaloista. Uutena harjoituksena oli lyönti pitäen kiinni vyöstä, jonka toisessa päässä oli joku antamassa vastusta. Pelkillä käsivoimilla ei tällainen lyönti onnistu, joten on pakko käyttää koko vartaloa apuna.

Ottelutekniikoissa harjoiteltiin, miten vastataan lyöntisarjoihin ja sivupotkuun. Yksi uusi asia ainakin oli puolalaisten käyttämä torjunta. Hauska harjoitus oli ottelu, jossa toinen kamppailija käytti pelkkiä käsitekniikoita ja toinen vain jalkoja. Tarkoituksena oli opettaa ottelemaan käyttäen erilaisia tekniikoita.

Päivän viimeinen harjoitus sisälsi pelkkiä potkuja ja kesti puolitoista tuntia, vaikka lihakset jo olivat kovilla.

Onnistunut leiripäivä

Kaiken kaikkiaan leiri toi paljon uusia ideoita ja harjoituksia. Kuten sabum Aartola alussa sanoi, tarkoitus ei ole tehdä osallistujista parempia päivän kuluessa, vaan opettaa uusia harjoituksia, joilla voi parantaa omia taitojaan.

Sonkal Veikkolan leiripäivä

Leirin järjestäjät olivat hyvin tyytyväisiä päivään, ja seuran opettaja, sabum Leon Schadvoyn, 4. Dan, totesi leiripäivän olleen koko vuoden paras päivä. Myös Sonkal Veikkolan puheejohtaja Jussi Somero, 4. Dan, piti kokemastaan.

– Oli mahtavaa olla mukana järjestämässä näin hienoa tapahtumaa. Opimme kaikki paljon kaikkea uutta ja tämä varmasti innostaa harjoittelemaan lisää, Somero totesi leiripäivän päätteeksi.

Teksti: Tapio Tallgren
Kuvat: Joonas Heikkinen